Így játszhatod ki a Covidot és az influenzát – a szakember szerint ezeket muszáj betartani

Magyarországon is rengetegen fertőződtek meg, de azért ki lehet játszani, hogy ne betegedjünk le teljesen.

A Covid és az influenza is tarol

Ismét rengeteg a légzőszervi megbetegedés Magyarországon. Most a görbék ismét változhatnak, mivel megkezdődött a téli szünet után az iskolaszezon. Ha a diákokban lappang is valami, akkor azt könnyen át tudják adni a többieknek.

Az influenza elleni oltást mindenképpen érdemes felvenni Magyarországon annak, aki rizikócsoportba tartozik, mint például az idősek, vagy krónikus betegek.

Közben magánál a Covidnál a szaglás és ízvesztés kiesett a leggyakoribb tünetek közül, így nehéz megkülönböztetni az influenzától. Azonban, hogy mire kell figyelni most a szakember szerint, és hogyan úszhatjuk meg, hogy megbetegedjünk, az a galériánkból kiderül!

Az Indexnek Tóth Sándor virológus beszélt arról, hogy jelenleg nagyon nehéz megmondani, hogy milyen éppen milyen vírus dönt le minket a lábunkról, mivel az RSV, a nátha, a koronavírus és az influenza is mind hasonló tünetekkel jár.
Kattints a további képekért!

A háziorvos figyelmeztetett, hogy ha ilyet tapasztalunk, akkor antibiotikumra is szükség van.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...