Hiába töltik be a 18-at, életük végéig nem vehetnek cigit ezek a fiatalok

A cigaretta rengeteg országban nagy problémát jelent, de a britek akarják meglépni a legdrasztikusabb törvényt ezzel kapcsolatban. A képviselők persze úgy oldották meg, hogy ők nyugodtan cigizhessenek, ha kedvük tartja.

A mostani fiatalok már nem dönthetnek erről

A dohányzás súlyos egészségügyi kockázatokat jelent, és világszerte milliók életét veszélyezteti. A szakértők nem a levegőbe beszélik a dolgokat a füstről. A dohányzás összefügg a szív- és érrendszeri betegségekkel, tüdőrákkal, légúti megbetegedésekkel, és hozzájárul a korai halálozáshoz.

Az országok számos intézkedést vezettek be a dohányzás visszaszorítására. Ezek közé tartozik a dohánytermékek adójának emelése, ami csökkenti a fogyasztást, különösen a fiatalok körében. Ott van a dohányzás tilalma a nyilvános helyeken, mint például éttermekben, bárokban és munkahelyeken, ami segít csökkenteni a passzív dohányzás kockázatát. Ezt még a dohányzók is észszerűnek tartották.

A brit alsóház azonban most egy radikális törvényt fogadott el, ami teljesen betiltja a dohányzást a fiatalok körében. A galériánkban megmutatjuk, hogy mit tartalmaz!

Dohányzol, nem dohányzol? Néha csak rágyújtanál, de ettől még tudod, hogy milyen káros? A lényeg, hogy a döntés a tiéd! Nos, a brit alsóház olyan törvényt fogadott el, ami már meghozta a döntést a fiatalok helyett.
Kattints a további képekért!

Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Szoboszlai Dominik egykori RB Leipziges csapattársa, Gulácsi Péter nem rejtette véka alá a véleményét. A sztárkapusnak közben eldőlt a jövője is.
Utazás
Mindenhol érezhetően drágulás van, és ezt a MÁV étkezőkocsijában is érezni fogjuk. Paprikás csirkét valószínűleg nem fogsz rendelni.
Lifestyle
Egyre több szakértő kifogásolja a reformok hiányát: bizonyos számítások szerint néhány év múlva a teljes magyar nyugdíjrendszer megborulhat.