Egészség

Egészségügyi állapotok, melyekről azonnal árulkodik bőrünk - egy pillantás is elegendő, hogy kiderüljön a probléma!

Talán sosem gondoltad volna, de bőrünk bizony rengeteget elárul egészségügyi állapotunkról, olyannyira, hogy egy bőrgyógyász már ránézésre is meg tudja állapítani, ha valamilyen komolyabb egészségügyi problémával küzdünk.

Nem szabad félvállról venni

Bőrünk változásai számos egészségügyi problémát jelezhetnek, semmiképpen sem szabad félvállról vennünk ezeket. „Egy személy bőrtextúrája rengeteg dologról árulkodhat” – mondja Dr. Jeremy Brauer, bőrgyógyász, aki szerint egy hozzáértő szakember gyakran valójában teljes kórképet kap már attól, hogy rápillant bőrünkre. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig odafigyelj bőröd változásaira, és amennyiben szükségét érzed, mielőbb fordulj orvoshoz! Kíváncsi vagy, pontosan mire is érdemes leginkább odafigyelni? Olvass tovább, eláruljuk!

Lassú sebgyógyulás A sebek feltűnően lassú gyógyulása és gyakori elfertőződése bizony diabéteszre is utalhat. Cukorbetegség esetén a gyulladásos fázis hosszabbra tolódik, ami lassabb gyógyulási folyamathoz és a különböző sebek könnyű továbbterjedéséhez vezet. Egy sebnek egészséges esetben nagyjából négy-hat hét alatt kellene begyógyulnia, bármely ettől hosszabb ideig gyógyuló seb krónikus sebnek számít. Ha már jó pár hét eltelt és semmilyen gyógyulást nem tapasztalsz, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni!
Kattints a további képekért!

A bőrgyógyász szerint van egy árulkodó jel, ami a kezek vagy a lábak bőrfelületén jelentkezik, és ami a magas vércukorszintre utalhat, ám sokan figyelmen kívül hagyják ezt a szimptómát.

Leadfotó: Pixabay, forrás: huffpost.com

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Egészség
Sztárok
A nyolcvanas-kilencvenes években nem készülhetett színvonalas vígjáték Meg Ryan nélkül: a színésznő annak idején egész Hollywoodot az ujja köré csavarta, a kétezres években mégis kikopott a...
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.