A Rizikometer számolt be róla, hogy a zöldségchipsek ugyanannyi kalóriát és zsírt, ugyanakkor hétszer annyi akrilamidot tartalmaznak, mint a hagyományos chipsek. A burgonyachipsek akrilamid tartalmára vonatkozó határérték az EU-ban 750 μg/kg, ehhez képest a vizsgált a burgonyachipsben csak 190 μg/kg-os értéket mértek, miközben a zöldségchips akrilamid szintje (1430 μg/kg) a burgonyáénak közel hétszerese volt (a zöldségchipsekre az EU Bizottság még nem határozott meg határértéket).
A Rizikometer számolt be róla, hogy a zöldségchipsek ugyanannyi kalóriát és zsírt, ugyanakkor hétszer annyi akrilamidot tartalmaznak, mint a hagyományos chipsek. A burgonyachipsek akrilamid tartalmára vonatkozó határérték az EU-ban 750 μg/kg, ehhez képest a vizsgált a burgonyachipsben csak 190 μg/kg-os értéket mértek, miközben a zöldségchips akrilamid szintje (1430 μg/kg) a burgonyáénak közel hétszerese volt (a zöldségchipsekre az EU Bizottság még nem határozott meg határértéket).