Hirdetés

Bolgár guggolás: Nehéz, de hatásos gyakorlat a formás popsiért

Ha hajlandó vagy egy picit nehezebb gyakorlatot is bevállalni a formás popsiért és combokért, akkor hajrá! Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma elárulja, hogyan kell elvégezni a bolgár guggolást.

Bolgár guggolás

1. Egyik lábaddal lépj előre támadóállásba, a hátul lévő lábadat pedig helyezd egy padra vagy székre. Ha sikerült megtalálni az egyensúlyt, akkor a pozíció a következőképpen néz ki: az egyik lábad a talajon van, a másik lábfejtámasszal hátul a padon vagy széken! Ügyelj arra, hogy kellő szélességben állj, és a medencéd előre nézzen.

2. Tartsd az elöl lévő lábad a talajon. A lábfejed és a sarkad ne emelkedjen fel gyakorlat kivitelezése közben. Figyelj arra, hogy a törzsed mindvégig egyenes maradjon, mert hibás végrehajtás esetén a térdet, sőt a derekunkat is megterhelhetjük. Miközben ereszkedsz lefele, folyamatosan hajlítsd be az elöl lévő térdedet addig, míg a másik térded épphogy nem érinti a talajt. Figyelj arra, hogy az elől lévő lábadnál a térded és a bokád derékszögben tartsd.

3. Az alsó ponton tartsd meg a mozdulatot egy pillanatig, majd emelkedj vissza a kiinduló helyzetbe, és válts lábat!

Elsődleges izmok, melyeket használsz gyakorlat kivitelezése során: farizom, combfeszítők

Az edző tanácsa

Mivel a gyakorlat nem könnyű, ezért először gyakorold súly nélkül. Ha már belejöttél, akkor két vizespalack vagy kézisúlyzó segítségével végezd.

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: A mindentudó kesudió - Megelőzi a vastagbélrák és erősíti a csontokat

Fotó; Leadfotó: Fodor Imre

Szólj hozzá Te is!