A mindentudó kesudió - Megelőzi a vastagbélrák kialakulását és erősíti a csontokat
Bár nem a kesudió a legolcsóbb mag, annyi mindenre jó, hogy megéri az árát. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma felsorolja, milyen jótékony hatásai vannak ennek az ízletes csemegének.
Mit kell tudni a kesudióról?
- Magnéziumtartalma segít a fehérje beépülésében és a vérnyomás csökkentésében. A benne lévő magnézium és foszfor elengedhetetlen ahhoz, hogy a fogak és a csontok erősek legyenek.
- Sokan azt hiszik, hogy a kesudió hizlal, pedig jó koleszterint tartalmaz. Kalória szempontjából nem vészes, olajsava pedig nagyon egészséges a szívnek. Akik hetente kétszer fogyasztanak kesudiót, kevesebb lesz a súlyuk.
- A vas-és réztartalma megőrzi a bőr, a haj és a körmök egészségét.
- Megelőzi a rákot, főleg a vastagbélrák kialakulásának meggátolásában hatékony.
- Nincs benne koleszterin.
- Meggátolja az epekövek kialakulását.
- Remek antioxidáns.
Ha te is rendszeresen eszel kesudiót, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!
Ezt is ajánljuk: Reggeli hasizomgyakorlat - Ezzel garantáltan előcsalogatod a kockákat