A mindentudó kesudió - Megelőzi a vastagbélrák kialakulását és erősíti a csontokat

Bár nem a kesudió a legolcsóbb mag, annyi mindenre jó, hogy megéri az árát. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma felsorolja, milyen jótékony hatásai vannak ennek az ízletes csemegének.

Mit kell tudni a kesudióról?

  • Magnéziumtartalma segít a fehérje beépülésében és a vérnyomás csökkentésében. A benne lévő magnézium és foszfor elengedhetetlen ahhoz, hogy a fogak és a csontok erősek legyenek.
  • Sokan azt hiszik, hogy a kesudió hizlal, pedig jó koleszterint tartalmaz. Kalória szempontjából nem vészes, olajsava pedig nagyon egészséges a szívnek. Akik hetente kétszer fogyasztanak kesudiót, kevesebb lesz a súlyuk.

  • A vas-és réztartalma megőrzi a bőr, a haj és a körmök egészségét.
  • Megelőzi a rákot, főleg a vastagbélrák kialakulásának meggátolásában hatékony.
  • Nincs benne koleszterin.
  • Meggátolja az epekövek kialakulását.
  • Remek antioxidáns.

Ha te is rendszeresen eszel kesudiót, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!
Ezt is ajánljuk: Reggeli hasizomgyakorlat - Ezzel garantáltan előcsalogatod a kockákat

Fotó; Leadfotó: Fodor Imre

Szólj hozzá Te is!