Serkenti az agyat és enyhíti a menstruációs görcsöket - A banán pozitív egészségügyi hatásai

Sokan szeretjük a banánt, ezért is jó tudni, mennyi jótékony hatása van. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma elárulja, miben rejlik ennek a gyümölcsnek az ereje.

Így hat a banán a testünkre

Energiát ad

A banán szénhidráttal látja el az izmok glikogén raktárait, emellett glükózt és fruktózt is tartalmaz, így az a legjobb, ha edzés előtt fogyasztjuk.

Biztosítja az egészséges bélműködést

Magas rosttartalma miatt megszünteti a hasfájást, és segít visszaállítani, valamint fenntartani a normál bélműködést.

Boldoggá tesz

A banán felszabadítja a triptofán nevű aminosavaz, ami hozzájárul a mentális egészség, a pozitív kedélyállapot és a jó kognitív funkciók fenntartásához. A triptofán egyébként szerotoninná alakul az agyban, amit örömhormonként is ismerünk.

Kiváló vasforrás

Gazdag vasban, így segít csökkenteni a vérszegénység esélyét; a magas vastartalmú élelmiszerek ugyanis segítenek stimulálni a hemoglobin mennyiségét a vérben.

Serkenti az agyat

A káliumtartalmú gyümölcsök megkönnyítik a tanulást, és szerencsére a banánban bőven van ebből a hasznos ásványi anyagból. Diákok megfigyelték, hogy jobban működik az agyuk, és jobban teljesítenek a vizsgákon, ha reggelire vagy ebéd mellé banánt esznek.

Fotó: Fodor Imre

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
A nyár közeledtével mindig többekben merül fel a vágy, hogy egy kis testmozgással előcsalogassák addig elrejtett hasizmaikat. A legjobb pedig, hogy nem is kell túlzottan megerőltetned magad ehhez!
Lifestyle
A szúnyogok csapkodása helyett inkább ültess és hagyd, hogy a növények végezzék el munkát helyetted!
Sztárok
Kevesen tudják, hogy a Marvel-filmek szépségének, a 39 éves Scarlett Johanssonnak van egy ikertestvére, aki nemcsak szívdöglesztően fest, hanem igazi jótét lélek is.