Aprócska csodaszer - A zöldborsó jótékony hatása

A zöldborsóhoz ugyan egész évben hozzájuthatunk fagyasztott formában, de érdemes kihasználnunk azt a rövidke időszakot, amíg szezonja van, hiszen frissen még több vitamint tartalmaz és fogyasztásával számos betegséget előzhetünk meg. Összeszedtük, pontosan milyen jótékony hatással van a szervezetünkre ez az aprócska zöldség!

Bőséges magnéziumforrás

Kevésbé köztudott, hogy a zöldborsó bővelkedik magnéziumban. Ez az ásványi anyag nélkülözhetetlen az izmoknak és az összes puha szövet egészségének megőrzéséhez. Nem utolsósorban pedig a csontoknak is jót tesz, ugyanis a magnézium segít meggátolni a kalcium kiválását a csontokból, így minden korosztály számára elengedhetetlen. A legtöbb zöldséghez hasonlóan a borsót is érdemes főleg nyersen fogyasztanunk, ugyanis a főzés során csökken a tápanyagtartalma.

Emésztési problémák ellen

A zöldborsó segíti az emésztésünk megfelelő működését, főleg emésztésserkentő hatását érdemes kiemelni. Rostjai segítségével gyorsítja a belek mozgását, ezáltal pedig csökkenthetjük a székrekedéses panaszokat. De glutén-érzékenyeknek is érdemes fogyasztaniuk a zöldborsót, akár ital formájában is, ugyanis a borsó leve segít csökkenteni a belekben lévő gyulladást és helyreállítja a megfelelő emésztést.

Szív- és érrendszeri problémák ellen

A borsóban található magnézium és kálium segíti a szívünk működését, ezáltal csökkenthetjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának lehetőségét. A vérnyomásproblémákkal szenvedőknek is érdemes minél több zöldborsót fogyasztaniuk: a borsó ásványi anyagainak köszönhetően nem csak a magas vérnyomást szabályozhatjuk, hanem az alacsony vérnyomást is megemelhetjük, ha rendszeresen beiktatjuk az étrendünkbe.

Fotó: zkhanakhazana.files.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!