Aprócska csodaszer - A zöldborsó jótékony hatása

A zöldborsóhoz ugyan egész évben hozzájuthatunk fagyasztott formában, de érdemes kihasználnunk azt a rövidke időszakot, amíg szezonja van, hiszen frissen még több vitamint tartalmaz és fogyasztásával számos betegséget előzhetünk meg. Összeszedtük, pontosan milyen jótékony hatással van a szervezetünkre ez az aprócska zöldség!

Bőséges magnéziumforrás

Kevésbé köztudott, hogy a zöldborsó bővelkedik magnéziumban. Ez az ásványi anyag nélkülözhetetlen az izmoknak és az összes puha szövet egészségének megőrzéséhez. Nem utolsósorban pedig a csontoknak is jót tesz, ugyanis a magnézium segít meggátolni a kalcium kiválását a csontokból, így minden korosztály számára elengedhetetlen. A legtöbb zöldséghez hasonlóan a borsót is érdemes főleg nyersen fogyasztanunk, ugyanis a főzés során csökken a tápanyagtartalma.

Emésztési problémák ellen

A zöldborsó segíti az emésztésünk megfelelő működését, főleg emésztésserkentő hatását érdemes kiemelni. Rostjai segítségével gyorsítja a belek mozgását, ezáltal pedig csökkenthetjük a székrekedéses panaszokat. De glutén-érzékenyeknek is érdemes fogyasztaniuk a zöldborsót, akár ital formájában is, ugyanis a borsó leve segít csökkenteni a belekben lévő gyulladást és helyreállítja a megfelelő emésztést.

Szív- és érrendszeri problémák ellen

A borsóban található magnézium és kálium segíti a szívünk működését, ezáltal csökkenthetjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának lehetőségét. A vérnyomásproblémákkal szenvedőknek is érdemes minél több zöldborsót fogyasztaniuk: a borsó ásványi anyagainak köszönhetően nem csak a magas vérnyomást szabályozhatjuk, hanem az alacsony vérnyomást is megemelhetjük, ha rendszeresen beiktatjuk az étrendünkbe.

Fotó: zkhanakhazana.files.wordpress.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Irina Shayk egy nagyon különleges összeállításban jelent meg a vörös szőnyegen a minap.
Egészség
Ez a szervünk az, ami felelős testünk méregtelenítéséért, így egészségünk érdekében jobban tesszük, ha nem mérgezzük szándékosan!
Utazás
A rétegfelhőzet zsugorodik, a látási viszonyok javulnak, és bár komolyabb mennyiségű csapadék nem várható, melegünk bizony ma sem lesz.