Egészség

Te hogyan alszol éjszaka? Ha ebben a pózban hajtod álomra a fejed, akkor sokkal fáradtabb leszel másnap

Azt tudjuk, hogy egy rossz, kényelmetlen matrac, egy túlságosan felrázott párna vagy éppen az erős fény és a hangos zaj milyen zavaró lehet az alvás szempontjából. Arra valószínűleg azonban nem is gondolnánk, hogy az a póz, ahogyan álomra hajtjuk a fejünket, óriási befolyással van a hétköznapjainkra.

Te milyen pózban alszol el?

A The Sleep Judge szakemberei szerették volna kideríteni, hogy alvási szokásaink hogyan hatnak ránk, így egy alapos vizsgálatot végeztek. A kutatásba összesen 1021 főt vontak be, akiknél többek között az általános alvási pozíciókat is tanulmányozták, vagyis megfigyelték, hogy az alanyok hogyan alszanak el, másnap pedig milyen hangulatban ébrednek, mennyire eredményesek a munkában és a napi rutinfeladatokban, teendőkben. A kutatásban résztvevők egy része bármennyit is aludt - lehet ez akár 8-12 óra, ami egy átlagos felnőtt számára bőven elegendő idő - minden reggel nyúzottan, enerváltan és álmosan ébredt, ebből adódóan pedig egész álló nap rossz volt a kedvük, kevés volt az energiájuk, ráadásul még a feladataikat is nagyobb hibaaránnyal végezték el. A másik véglet pedig a mindig energikus korán kelők csoportja volt, akik akármilyen keveset is aludtak, szinte mindig kirobbanó formában ébredtek. Ennek több oka is lehet, hiszen fontos megemlíteni, hogy az egészséges életmód - ide tartozik a sport, a táplálkozás, valamint a stresszmentes életvitel - hatalmas befolyással van az éjszakai pihenésünkre. Nos, tudtad, hogy a póz is, ahogyan este álomra hajtjuk a fejünket?

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Lifestyle
Végre valamiben első a magyar - gondolhatnánk. Csakhogy egy elég súlyos és veszélyes lista élére kerültünk fel, amire egyáltalán nem lehetünk büszkék.