Egészség

Te hány fokban alszol? Kiderült, mi az ideális hőmérséklet éjszakánként a hálószobában

Pikk-pakk elalszol majd a szakértők szerint, ha ezt a hőmérsékletet teremted meg hálószobádban estére.

A szakértő megválaszolta az örök kérdést

Alvásunk minősége nagyon sok mindentől függhet: ha idegesek vagyunk vagy sok stressz ért minket a nap folyamán, este szinte biztos, hogy nem fogunk tudni egyből elaludni, de a pihentető alvást befolyásolhatja még párnánk, takarónk minősége és kialakítása is, na meg persze utóbbi vastagsága. A hőmérséklet ugyanis szintén nagyon fontos, ha a nyugodt relaxációról van szó: nem mindegy ugyanis, hogy paplanunk mennyire vastag vagy vékony, ahogyan az sem, hogy a szobában hány fokra van állítva a termosztát. Egy alvásszakértő most elárulta, mi az az ideális hőmérséklet, melynek hálószobánkban kellene uralkodnia annak érdekében, hogy lefekvéskor azonnal álomvilágba csöppenjünk, és reggelig ott is maradjunk.

Max Stevens, a The Checklist alvásszakértője szerint az alvás szempontjából az egyik legfontosabb dolog a hőmérséklet: lehet ugyanis bármilyen kényelmes az ágy vagy épp a matrac, esetleg a párnák, ha túl meleg vagy túl hideg van, nem fogunk kipihenten ébredni másnap.
Kattints a további képekért!

Korábban a mellrák és az agydaganatok diagnosztizálásánál is hatékonyan használták, de a méhrák felderítésében is óriási segítséget jelenthet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Bed&Love
Mi áll a 35 éven aluli férfiak körében egyre népszerűbb gyakorlat hátterében?
Lifestyle
A Skorpió csúcsformában lesz a következő hetekben! Íme, júniusi előrejelzésünk!
Sztárok
Először 2020-ban került kórházba, akkor tüdőrákkal diagnosztizálták. A betegség mostanra sajnos az agyára is átterjedt.