8 tipp, hogy elkerüld a bőrrákot - Fényvédelem tavasszal is

A hűvösebb évszakokban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a bőrünk védelméről. Tévesen úgy gondoljuk, ekkor nem történhet velünk baj. Pedig a bőrrák ebben az időszakban is megtámadhat bennünket. Íme, 8 tanács, hogyan óvjuk bőrünket tavasszal!

1. Nem csak nyáron éghetünk le

Aki azt hiszi, hogy csak nyáron lehet leégni, az nagyon téved: télen, tavasz elején síelés közben a hegyekben legalább olyan könnyen megpirulhat az arcunk, mint a melegebb évszakban. Érdemes ezekben a napokban is fényvédelemmel gazdagított kozmetikumokat és ajakápolókat használni, valamint UV-védelemmel ellátott napszemüveget viselni.

2. Nem ajánlott a szolárium használata

Bár a szoláriumozás során kis mértékben termelődik D-vitamin, mégsem ajánlott a túl gyakori használata, mert ezzel növelhetjük a melanoma kialakulásának kockázatát. Ha mégsem tudunk lemondani róla, minél gyakrabban ellenőriztessük bőrünk és anyajegyeink épségét.

3. Önbarnító krémek

Ha nem jutunk elég napfényhez és szoláriumba sem szeretünk járni, nyugodtan használjunk önbarnító krémeket, ezek ugyanis amellett, hogy napbarnított bőrszínt kölcsönöznek a bőrnek, ápolják és hidratálják is a bőrünket.

4. Óvjuk gyermekeinket

A gyermekek különösen óvjuk a napsugárzástól. A melanoma rizikóját sokszorosan növeli a 18 éves kor alatt elszenvedett napégés.

Fotók: dermandlaser.com, sampan.org

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!