6 egészségesnek hitt szokás, amivel ideje felhagynod

Számos olyan egészségtipp kering a neten, amelyeknek egészen egyszerűen semmi értelme nincs, sőt, rosszabb esetben kimondottan károsan hatnak az emberi szervezetre. Te melyiket űzöd nap mint nap?

1. Álló asztalok

Sokan hiszik, hogyha az ebédlőbe olyan asztalt helyeznek el, ami mellett csak állva lehet elfogyasztani az ételt, az egészséges. Az indoklás: így sokkal több kalóriát égetünk, és a gerincünknek is jobb. Egy friss, 4000 emberen végzett amerikai kutatás azonban bebizonyította, hogy ez ostobaság.

2. Fólia a vécédeszkán

A nők többsége előnyben részesíti az olyan nyilvános mellékhelységeket, amelyekben a vécédeszkán cserélhető fólia van, hiszen senki nem szeretne valamilyen csúnya betegséget összeszedni. Az olyan vírusok azonban, mint mondjuk a HIV vagy a herpesz, nem élnek túl az emberi testen kívüli, "zord" környezetben. Ennélfogva, ha leülsz egy vécére, ezek a vírusok nem fertőzhetnek meg téged, még akkor sem, ha a mosdót éppen előtted használták. Ezenkívül a bőröd is megvéd, kivéve persze, ha valamilyen nyílt seb van rajta.

3. Gluténmentesen

Az Egyesült Államok népességének mindössze 1%-a gluténérzékeny, a helyzet pedig Európában, így Magyarországon is hasonló. Ez pedig azt jelenti, a legtöbb ember teljesen feleslegesen kerüli a glutént, az ugyanis semmilyen negatív hatással nincs a szervezetére.

Kattints a többi szokásért!

Fotók: thebodyisnotanapology.com, faucet.com, scottishbakehousemv.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!