Ebből a 30 másodperces tesztből kiderül, valóban egészséges vagy-e

Próbáld ki!

Egészség-teszt

Abban minden szakember egyetért, hogy ahogy idősebbek leszünk, párhuzamosan úgy gyengül az immunrendszerünk, és fogékonyabbakká válunk a különféle betegségekre. Épp ezért javasolják az orvosok, hogy rendszeresen vizsgáltassuk ki magunkat, próbáljuk megelőzni a problémákat. Ha esetleg azonban magad is meg akarnál bizonyosodni arról, hogy rendben vagy, akad néhány szuper gyakorlat, ami segíthet az igazolásban. Mutatunk ötöt, mindegyik csupán 30 másodperces, és ha egészséges vagy, akkor pofonegyszerű lesz az összes.

1. Ujjnyomás

A jobb hüvelyk- és mutatóujjaddal nyomd meg a bal kezeden lévő ujjakat a körmeidnél, ahogy az ábra is mutatja. Mindegyiket tartsd három-öt másodpercig, majd engedd el. Ezt követően a vérnek legfeljebb két másodperc alatt vissza kell szaladnia az ujjadba, ha így van, akkor jó a vérkeringésed - írja a BrightSide. Ha fájdalmas volt, akkor a következő problémák állhatnak a háttérben a szakemberek szerint:

  • Hüvelykujj: ha fájdalmas volt a hüvelykujj körmének megnyomása, ez tüdőprobléma jele lehet.
  • Mutatóujj: az ujj fájdalma vastagbélproblémákra és székrekedésre utalhat.
  • Középső és gyűrűs ujj: ezek fájdalma szívproblémák jele lehet.
  • Kis ujj: fájdalma a vékonybél problémáira utal.

2. Ököl

Szorítsd ökölbe a kezed 30 másodpercig, majd ereszd ki. Észreveheted, hogy a tenyered elfehéredik. Az előzőekhez hasonlóan, ha ezt követően ismét pirossá válik - tehát visszaszökik a vér -, akkor a véráramlás megfelelő a szervezetedben. Ha azonban eltart egy darabig, hogy visszaálljon az eredeti állapot, az az arterioszklerózis, másnéven érelmeszesedés jele lehet.

Lapozz!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!