3 étel, amit jobb ha kerülsz 40 felett

Ezek jelentősen megnövelik a betegségek, na meg persze a súlygyarapodás kockázatát.

Le a nátriummal?

Melyik az az ásványi anyag, amitől tartózkodni kell 40 felett? A nátrium. Az ételek túlzott sózásával a szükséges mennyiség sokszorosát viszed be a szervezetbe; ahogy a foszfor, úgy a nátriumsó is felborítja a szervezet természetes kalcium egyensúlyát, így elszívja a kalciumot a csontszövetekből, és növeli a csontritkulás kialakulásának esélyét. Emellett a vérnyomást is megbolondíthatja, ami nem tesz jót a szívnek, és mivel puffaszt, dehidratál, a bőröd sokkal öregebbnek, fáradtabbnak tűnhet.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak