A 10 legegészségesebb őszi étel - Megelőzhetik a rákot és felpörgetik az emésztést
Engem aztán nem kell noszogatni, hogy egyek zöldséget és gyümölcsöt - egy nap sem telik el úgy, hogy kihagynám bármelyiket is. Ebben a lucskos-mocskos őszi időszakban még fontosabb, hogy te is kövesd a példámat: a testednek ugyanis extra mennyiségű vitaminra és ásványi anyagra van szüksége. Mutatjuk az évszak legegészségesebb csemegéit!
Kelkáposzta
A-, C-és K-vitaminban gazdag a kelkáposzta, emellett tele van rosttal, illetve antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása is híres. Védi a szívet, megelőzheti a rákot és segíti az emésztést.
Cékla
A cékla 90%-a víz, ráadásul nagy mennyiségű rost rejlik benne. Szénhidrátban viszont szegény és a glikémiás indexe is szemtelenül alacsony, szóval amellett, hogy pörgeti az emésztést, a fogyókúrába is beépíthető. Nem emeli meg a vércukorszintet és gazdag vasban, úgyhogy érdemes minél gyakrabban enned belőle!
Olvasd el ezt is: A céklalé 6 órán belül csökkenti a magas vérnyomást - Vizsgálatok igazolták a hatékonyságát
Gránátalma
A gránátalma véd a rákos folyamatok kialakulásától és az Alzheimer-kór megjelenésének esélyét is csökkenti, köszönhetően a benne lévő antioxidánsoknak és E-vitaminnak. További jó tulajdonságai közé tartozik, hogy serkenti a vér áramlását, illetve szinten tartja a koleszterint és a vérnyomást.
Kelbimbó
Ez az apró kis zöldség bővelkedik C-és K-vitaminban, ezenkívül antioxidánsokban és rostokban. Mint más keresztesvirágú növényeknek, úgy a kelbimbónak is rákellenes hatása van: olyan anyagokat tartalmaz, ami felvértezi a szervezetedet a halálos kór ellen.