Divat másképp

5 ok, amiért a pezsgő a legegészségesebb alkoholos ital - Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A bor jó tulajdonságairól ódákat zengenek, pedig a pezsgő még ennél az italnál is sokkal jobb hatással van az emberi szervezetre, méghozzá kívül-belül. Természetesen ez csak akkor igaz, ha mértékkel fogyasztjuk és tudjuk, hol a határ.

1. Segít leküzdeni a memóriazavarokat

Két évvel ezelőtt a brit Reading University tudósai érdekes kísérletbe fogtak. Hat héten keresztül minden áldott nap pezsgővel itattak néhány patkányt, majd beterelték őket egy labirintusba. Ezután következett a meglepetés: azok a patkányok ugyanis, akik nem kaptak a buborékos italból csak 50%-ig voltak sikeresek a teszten, míg a becsípett egyedek 70%-a oldotta meg jól a feladatot. Ezt látva a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy a kis mennyiségben elfogyasztott pezsgő serkenti a memóriát.

2. Csökkenti a szívroham kockázatát

Azt már régóta tudjuk, hogy a vörösbor jótékony hatással van a szívünkre, így talán nem meglepő, hogy az ebből készült pezsgő szintén szervezetünk segítségére lehet. A vörös szőlő ugyanis nagyon gazdag egy polifenol nevű antioxidánsban, amely képes csökkenteni a vérnyomást, így segít megelőzni a szívrohamot.

3. Alacsony a kalóriatartalma, nem hizlal

A pezsgőnek még a bornál is alacsonyabb a kalóriatartalma, 100 ml-ben mindössze 76 kalória található. Ráadásul természetes cukrokban szegény, legalábbis a többi alkoholos italhoz képest, egy literben nagyjából 12 gramm cukor található. Ha tehát mértékkel fogyasztjuk, nem fog bezavarni a fogyókúrába sem.

Lapozz a további tényekért!

Fotó: freesites.com

Oldalak

Divat másképp
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...
Lifestyle
A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.
Sztárok
Balogh Levente és a kislánya között nagyon jó a kapcsolat. Ez onnan is látszik, hogy Szimi oda is tud pörkölni néha az édesapjának.