Divat másképp

Őrült pezsgőbontási technikák – Azt is megmutatjuk, mi a helyes módszer

A pezsgőbontás hálátlan feladat, amennyiben nem vagyunk tisztában a helyes módszerrel, hiszen könnyen elpazarolhatjuk az ital egy részét. Akkor pedig végképp megnehezítjük a saját dolgunkat, ha a megfelelő technika helyett a cikkben olvasható látványos, de kissé veszélyes fogások valamelyikét próbáljuk ki.

Az egyetlen helyes módszer

Tépjük le a fóliát. Csavarjunk hatot – minden üvegnél ennyi az ideális - a pezsgő drótján, de még ne húzzuk le a dugóról. Figyeljünk rá, hogy a másik kezünkkel erősen fogjuk a dugót és a drótot is. Most tartsuk 45 fokos szögben az üveget, közben szorítsuk tovább a tetejét. Óvatosan kezdjük el forgatni az üveg alját. Így sokkal könnyebb, mint ha a dugót csavargatnánk. Ettől a dugó szép lassan ki fog ugrani, csak egy visszafogott pukkanást fogunk hallani. Az italból pedig egyetlen csepp sem folyik mellé. A pezsgőbontás akkor a legkönnyebb, ha az üveget előtte alaposan lehűtöttük. Aki még így is fél az elszabaduló dugótól, terítsen rá egy törülközőt, mielőtt csavargatni kezdi.

Pezsgőbontás késsel vagy bárddal

A 2008-as Míg a jackpot el nem választ című vígjáték óta rengetegen próbálkoztak Cameron Diaz késes pezsgőbontó trükkjével. A mutatvány nem éppen veszélytelen, de tényleg nagyon látványos. A módszer egyszerűnek tűnik, de van néhány dolog, amire oda kell figyelnünk közben. Ebben az esetben is hatot kell csavarnunk a dróton, majd óvatosan le kell szednünk. Tartsuk az üveget 45 fokos szögben, így kevesebb pezsgő vész kárba. A kést ne emeljük el az üvegtől, határozottan simítsuk végig rajta. Ettől a dugó kirepül, az üveg teteje pedig letörik. Ha lehet, ezt a technikát mellőzzük, hiszen így szilánkok kerülhetnek a pezsgőbe, ami veszélyes lehet.

Nyissuk ki a pezsgőspohárral

Az egyik legizgalmasabb pezsgőbontási technika, amikor nem használunk mást, csak a pezsgőspoharunkat. Az első pár lépés itt is ugyanaz, csavarjunk hatot a dróton, vegyük le, majd tartsuk 45 fokos szögben az üveget. Most állítsuk a pohár talpát az üvegre és egy határozott mozdulattal csúsztassuk végig rajta egészen a dugóig. Ahogyan a késes módszernél, úgy most is letörik majd az üveg teteje, a pezsgő pedig kifut.

Lapozz a többi technikáért!

Fotók: winefolly.com, youtube.com

Oldalak

Divat másképp
Sztárok
Az X-men-filmekben Jean Grey-t alakító színésznő, Famke Janssen elképesztő átalakuláson ment át az utóbbi időben – és sajnos nem jó értelemben.
Utazás
Ötmilliárd év múlva a Nap vörös óriássá duzzad és egyszerűen "elnyeli" a Földet. A folyamat a tudósok szerint visszafordíthatatlannak tűnik. Vagy mégsem?