Isteni pezsgőkrémes torta - Bármilyen alkalmat ünneppé varázsol
A pezsgő elképesztően finommá teszi a pudingporból és más finomságokból készült krémet, amelyet a diós-kakaós piskóta tökéletesen kiegészít. Ezzel a mennyei édességgel a hétköznapokat is különlegessé tehetjük, hiszen mindenki imádni fogja. Nézd meg a receptet!
Hozzávalók
A piskótához
- 2 tojás
- 2 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- citromlé
- csipet só
A krémhez
- 5 dl pezsgő
- 20 dkg porcukor
- 1 zöld citrom reszelt héja
- 2 evőkanál tejszín ízű pudingpor
- 5 dl tejszín
- 10 g zselatin
A díszítéshez
- tejszínhab
- zöld citrom vagy marcipán
Elkészítés
Válasszuk szét a tojásokat a piskótához, majd a fehérjét a cukorral és a sóval verjük kemény habbá. Ehhez adjuk hozzá a sárgáját, valamint a citromlével felfuttatott sütőport, majd jöhet a liszt, a kakaó és a dió. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát. Egyengessük bele a piskótatésztát és süssük 20 percig. A krémhez a cukrot kissé meg kell pirítani, majd öntsük hozzá a pezsgőt. Főzzük a szirupot addig, míg a cukor el nem olvad. A pezsgő másik felével keverjük össze a zselatint és a pudingport, majd adjuk hozzá a cukros sziruphoz. Ezután főzzük krémmé. Verjük kemény habbá a tejszínt és öntsük bele a pudingkrémet és a citromhéjat. A kész tortakrémet terítsük el egyenletesen a már kissé lehűlt piskótán, majd tegyük hűvös helyre, hogy megdermedhessen. Tejszínhabbal, marcipánnal, zöld citrommal díszíthetjük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!