Christmas

A karácsony a fények és a gyertyák ünnepe, de könnyen lehet katasztrófa a vége: Erre mindenképp figyelj idén, ha elkerülnéd a bajt

Óvatosnak kell lenned, a karácsony könnyen katasztrófába torkollhat.

Tűzveszély

A karácsonyi szezon nagyobb figyelmet, óvatosságot követel az ünneplőktől, hiszen a karácsonyfák és adventi koszorúk fokozott tűzveszélyt jelentenek, a karácsonyfatűz gyorsan pusztít, a lángok a pár perc alatt leégő fáról a lakás többi részére is átterjedhetnek - hívta fel a figyelmet a Netrisk.hu online biztosításközvetítő az MTI-hez eljuttatott közleményében pénteken.

Tűzvédelmi szempontból előnyös, ha a lakásban van füst- vagy tűzjelző és tűzoltó készülék - idézte a Netrisk a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság javaslatait. Hozzátették: ha tűz ütött ki, lehetőleg meg kell gátolni, hogy oxigénhez jusson, erre egy nem műszálas takaró, vagy pokróc is alkalmas lehet. Felhívták a figyelmet arra, hogy sérülések és károk elkerülése érdekében tilos csillagszórókat épületből kidobni, az erkélyeken lehetőleg csak olyan anyagok legyenek, amelyek nem gyúlékonyak.
Kattints a további képekért!

Forrás: MTI Fotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Christmas