Tanulj meg szakítani! A tiszteletet az is megérdemli, akit többé már nem szeretsz

Aki kilép egy kapcsolatból, az a jövőbe tekintve keresi a boldogságát, aki marad, az rendszerint keresi a magyarázatot, hogy mi is vezethetett a szakításig. Miként lehet eldönteni, hogy kilépjünk egy kapcsolatból, vagy benne maradjunk? A párkapcsolati szakértő, Kozma Anita cikkéből kiderül, hogyan érdemes dönteni!

Végzetes lehet az összeköltözés

Egy párkapcsolatban az együttélésnél jönnek elő a különbségek, ekkor csúcsosodnak ki a problémák, azonban az első akadálynál ne a szakítás mellett döntsünk, hanem nézzük meg, hogyan lehetne jobbá tenni párkapcsolatunkat. A párkapcsolatért tenni kell, ahhoz, hogy működjön, cselekedni kell. A szeretet a cselekvő törődést jelenti. A problémát mindenki tudja, azonban problémát megoldani csak kevesen. A legnagyobb feladat, kihívás a probléma megoldása. A párkapcsolatot ketten teszik tönkre, mindenkinek fele-fele arányban van felelőssége. Ha úgy érezzük ez a kapcsolat több rosszat ad, mint jót, minden erőnkkel azon voltunk, hogy megjavítsuk, azonban ez nem megy, nem tudunk közös nevezőre jutni, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy benne maradjunk-e vagy sem.

Korrekt szakítás, létezik ilyen?

A nyílt és tiszta kommunikáció szakítás esetén (is) elengedhetetlen. Beszéljünk az érzéseinkről, gondolatainkról, mi az oka annak, hogy a szakítás mellett döntöttünk. Konkretizálni kell az elképzeléseket, ki, mikor hova költözik, ha vannak gyerekek, akkor a velük kapcsolatos teendőket is beszéljük át.

Lapozz, Anita cikke a következő oldalon folytatódik!

Fotó: huffingtonpost.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!