Hogyan beszélj jól a szexről? 4 tipp, amivel elkerülheted a kínos hálószobai helyzeteket

A szexben, mint sok más dologban, a kommunikáció a kulcs, de néha a torkunkon akadnak a szavak, mert azért ez mégsem a legkényelmesebb terep a nyílt kommunikációra, azonban ezt is lehet tanulni. Mutatjuk, mire figyelj oda a hálószobai nagy beszélgetéseknél.

Kínos lehet, de sokszor elkerülhetetlen

Az életünk más területein olyan könnyen tudunk kimondani dolgokat, azonban ha a szexről van szó, sokunknak elszáll a bátorsága, még akkor is, ha csupán a partnerünkkel kell megosztani a gondolatainkat, akit szeretünk és bizalommal fordulunk felé. Rengeteg párkapcsolati problémát meg tud oldani a kommunikáció, de ahogy sok minden mást, úgy ezt is muszáj gyakorolni.

Győződj meg róla, hogy a fogamzásgátlásról és a beleegyezésről már a kezdetekkor szó esik "Amikor a szexről és a kapcsolatokról van szó, nincs szexibb dolog a beleegyezésnél" - mondja Annabelle Knight, párkapcsolati szakértő. "Az a gondolat, hogy a partner beleegyezésének kérése egyfajta "lánykérésként" hat, kell, hogy megteremtse a pillanatot. A fogamzásgátlásról való nyílt beszélgetés nagyon fontos a partner igényeinek kielégítése szempontjából, és fordítva" - tette hozzá. Mindemellett fontos, hogy a fogamzásgátlással kapcsolatban felmerülő kérdéseket, aggályokat is vitassák meg egymás között a tagok.
Kattints a további képekért!

Forrás: Metro Fotó: 123rf

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.