Bed&Love

A nő, aki miatt összefonódott a rock- és a pornóipar

A '70-es évek kultikus pornófilmje a Mély torok, és annak főszereplője, Linda Lovelace teljesen átformálták az amerikai popkultúrát, amin kapva kaptak a fékezhetetlen rocksztárok.

A pornó aranykora - és ami mögötte van

Az internetnek köszönhetően ma már jóformán bárki, bármilyen mennyiségben és minőségben hozzáfér a felnőtt, videós tartalmakhoz, azonban nem volt ez mindig így. Az 1972-es Mély torok című film volt az első olyan pornográf film a történelemben, ami nem puszta szexvideó volt, hanem forgatókönyv alapján megszerkesztett, költségvetéssel bíró, több mint egy órás filmes alkotás, amiben az erotikus jeleneteken túl egy sztori is megjelent a filmvásznon és a résztvevők színészi teljesítményt is nyújtottak a szexen túl.

A történet maga természetesen a műfajnak megfelelően teljesen szürreális volt, hiszen egy olyan nőről szólt, akinek a klitorisza a torkában található meg. Nyilván nem kapta meg a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díját, de arra tökéletes volt, hogy mintadarabként szolgáljon a többi hasonló filmhez.

A főszereplő nő, aki Linda Lovelace néven vált híressé, nem volt az a klasszikus szépség, aki után sorban döglöttek a férfiak, ellenben nagyon bevállalós lány volt, aki striciként dolgozó, bűnöző férje, Chuck Traynor kívánságát váltotta valóra azzal, hogy az egész világnak megmutatta azt, amit korábban csak a hálószobában tett "hites urával".

Nagyobb durr lett, mint a Csillagok háborúja

A film óriási siker lett, 25 ezer dolláros költségvetésből, 600 millió dollár árbevételt generált, Lovelace pedig a film- és a kulturális történelem egyik kulcsfontosságú pillanatának fényében tetszeleghetett. A pornómozik felvirágoztak és a kor olyan hírességei nézték meg újra és újra a szexfilmet, mint Martin Scorsese rendező - aki a Taxisofőr című filmjében be is mutat egy ilyen létesítményt -, az ünnepelt filmsztár, Jack Nicholson vagy éppen a többszörös Grammy- és Oscar-díjas, olasz származású amerikai pop–dzsessz énekes, Frank Sinatra. Talán meglepő lehet, de még az 1977-es Csillagok háborújának bevétele jóval alulmaradt a pornómozival szemben, hiszen az összes bemutatott film együttvéve csupán 8,5 milliárd dollár bevételt termelt a mozik kasszáinál. A sci-fit legyőzte a szex.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Bed&Love
Egészség
Te próbáltad már a mazsolás vizet? Nos, sokan még csak nem is hallottak erről a csodaitalról, pedig hihetetlen, milyen hatást gyakorol egészségünkre és egész szervezetünkre nézve!
Sztárok
Noha Vilmos kicsivel mindig is népszerűbb volt öccsénél, Harrynél, van egy bizonyos dolog, ami miatt a trónörökösben lángra gyúlt a féltékenység a sussexi herceg iránt.
Lifestyle
Bár az ecetről sokan úgy gondolják, mindenhol is bevethető, ez egyáltalán nem így van, ugyanis savassága akár komoly és visszafordíthatatlan károkat is okozhat otthonunk berendezési tárgyaiban.