Bed&Love

Nehéz megőrizni a szerelmet – Így lehet boldog egy hosszú távú kapcsolat

Szexuálpszichológus szakértőnk, Gazdóf Réka ezúttal azt árulja el, mit tehetünk akkor, ha kapcsolatunk valamiért ellaposodott és már nem vagyunk vele annyira elégedettek.

A szerelemkultusz idejében élünk

Úgy érzed, valami hiányzik a kapcsolatodból? Kicsit megkopott a rózsaszín köd? Túlzottan reálisan, már-már előítéletekkel szemléled a párodat? Manapság nagyon nehéz megőrizni a szerelmet, még nehezebb talán azt mondani: régóta egy párt alkotunk és elégedettek vagyunk a kapcsolatunkkal.

A szerelemkultusz idejében élünk, amikor is hihetetlen mennyiségben zúdítják ránk a boldog kapcsolat és romantikus szerelem ideálképét. Plakátok, reklámok, filmek, amelyek a beteljesülésről, az egymásra találásról szólnak. Mindeközben egyre több a válás, a magányos lélek, és egyre távolabb a happy end.

Általában azok az alkotások, amelyek egy hosszabb távú kapcsolatot ábrázolnak, válásról, elhidegülésről, boldogtalanságról szólnak. Természetesen nem véletlenül, hiszen kevés az igazán boldog kapcsolatban élő pár, mégis, mintha a hosszú távú elköteleződéssel együtt járna az elégedetlenség is.

Leginkább arra ösztönöznek bennünket a romantikus filmekből, reklámokból, könyvekből érkező ingerek, hogy a boldogságot a szerelem beteljesüléséig tartó időszak romantikájával, vibrálásával azonosítsuk. Amikor elmúlik ez a periódus, nem tudunk mit kezdeni a másikkal, nem tudunk élni a randizós korszak után.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: bustle.com

Oldalak

Bed&Love
Utazás
A Cirium repüléselemző cég felmérése derített fényt rá, hogy idén melyik a földkerekség legmegbízhatóbb, legpontosabb légitársasága.
Lifestyle
Egyre nagyobb teret hódít a zero waste, nem véletlenül. Tudatos hozzáállással és újrahasznosítással nemcsak a környezetet kíméled, de rengeteget spórolhatsz is vele.
Sztárok
A híresség a Facebook-fotóhoz fűzött szöveges kommentárjában azt is elárulta, miért vállalta a pikáns felvételt.