Orgiák, drogok, világsztárok - Sosem látott fotók a Studio 54 legdurvább estéiről

A legendás amerikai diszkó privát felvételei, ahol többek között Cher, Mick Jagger, Michael Jackson és Donald Trump tivornyázott. Nem is akárhogyan!

Studio 54 - Hedonizmus a négyzetre emelve

A New York-i Studio 54 klub mára örök legendává vált az egész világon, mivel a diszkókorszak legmenőbb helye volt. A hírhedt diszkó 1927-ben épült Manhattan egyik forgalmas részén, eredetileg operaháznak szánták. Hangos zenéből és sikolyokból azonban nem volt hiány annak ellenére, hogy végül mégsem ez lett a ház rendeltetése. 1977-ben Steve Rubell és Ian Schrager brooklyni vállalkozók 400 ezer dollárért vásárolták fel és zenés szórakozóhelyet alakítottak belőle. A társasági elit egyik központi helyszínévé vált, ahol óriási bulikat tartottak a sztárok, akik drogokkal és egymás testével kínálgatták egymást. A botrányos éjszakai klubról a közelmúltban Matt Tyrnauer készített dokumentumfilmet, amelyben kiderül, mi volt a titka annak, hogy aki élt és mozgott New York utcáin, ide akart bejutni minden áron.

Válogatott társaság

A Studio 54-nek olyan világsztárokból állt a vendéglistája, mint Mick Jagger, Andy Warhol, Elizabeth Taylor, Michael Jackson, Freddie Mercury, Salvador Dalí, Cher, Tina Turner vagy éppen Elton John, így csak kivételes halandók tehették be a lábukat a helyre. A diszkó előtt mindig hatalmas sor állt és egy külön személyzet válogatta ki a megjelentek közül azokat, akiket érdemesnek találtak kinézetük alapján a belépésre. Egy szörnyű tragédiát éppen a szelekciós rendszer okozott, mivel egy visszautasított fiút bedarált a szellőzőrendszer, miközben megpróbált bejutni a buli helyszínére. A hely bezáratását mégsem ez a példátlan eset okozta: a vezetőség eldicsekedett azzal, hogy egy éves bevételük megközelíti a hétmillió dollárt, amiből csupán adózni felejtettek el. A két tulajdonos hamar rács mögött találta magát, összesen 13 hónapot ültek adócsalás miatt. 1986-ban zárták be végleg a helyet, az épület átalakításakor még a falakban is kábítószert találtak.

Lapozz a fotókért és az elképesztő sztorikért!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

  • 1
  • 2
Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.

Szólj hozzá Te is!