Orgiák, drogok, világsztárok - Sosem látott fotók a Studio 54 legdurvább estéiről

A legendás amerikai diszkó privát felvételei, ahol többek között Cher, Mick Jagger, Michael Jackson és Donald Trump tivornyázott. Nem is akárhogyan!

Studio 54 - Hedonizmus a négyzetre emelve

A New York-i Studio 54 klub mára örök legendává vált az egész világon, mivel a diszkókorszak legmenőbb helye volt. A hírhedt diszkó 1927-ben épült Manhattan egyik forgalmas részén, eredetileg operaháznak szánták. Hangos zenéből és sikolyokból azonban nem volt hiány annak ellenére, hogy végül mégsem ez lett a ház rendeltetése. 1977-ben Steve Rubell és Ian Schrager brooklyni vállalkozók 400 ezer dollárért vásárolták fel és zenés szórakozóhelyet alakítottak belőle. A társasági elit egyik központi helyszínévé vált, ahol óriási bulikat tartottak a sztárok, akik drogokkal és egymás testével kínálgatták egymást. A botrányos éjszakai klubról a közelmúltban Matt Tyrnauer készített dokumentumfilmet, amelyben kiderül, mi volt a titka annak, hogy aki élt és mozgott New York utcáin, ide akart bejutni minden áron.

Válogatott társaság

A Studio 54-nek olyan világsztárokból állt a vendéglistája, mint Mick Jagger, Andy Warhol, Elizabeth Taylor, Michael Jackson, Freddie Mercury, Salvador Dalí, Cher, Tina Turner vagy éppen Elton John, így csak kivételes halandók tehették be a lábukat a helyre. A diszkó előtt mindig hatalmas sor állt és egy külön személyzet válogatta ki a megjelentek közül azokat, akiket érdemesnek találtak kinézetük alapján a belépésre. Egy szörnyű tragédiát éppen a szelekciós rendszer okozott, mivel egy visszautasított fiút bedarált a szellőzőrendszer, miközben megpróbált bejutni a buli helyszínére. A hely bezáratását mégsem ez a példátlan eset okozta: a vezetőség eldicsekedett azzal, hogy egy éves bevételük megközelíti a hétmillió dollárt, amiből csupán adózni felejtettek el. A két tulajdonos hamar rács mögött találta magát, összesen 13 hónapot ültek adócsalás miatt. 1986-ban zárták be végleg a helyet, az épület átalakításakor még a falakban is kábítószert találtak.

Fotókon a múlt: Szex, drogok és egyéb őrületek

A klubban a korszak leghíresebb zenészei szolgáltatták a talpalávalót, elképesztő fény- és látványelemek voltak és mindig történt valami, amire senki sem számított. Az egyik híres anekdota, amikor Mick Jagger exneje egy hófehér lovon vágtatott be a táncparkettre a születésnapján, de azt is sokan emlegetik, amikor egy 10 fős orgiát nézett végig a vendégsereg, közöttük Donald Trump és korábbi felesége, Ivana. A drogos és alkoholos kicsapongások főszereplői pedig azok a zsenik voltak, akiket ma Oscar-díjas színészként vagy Grammy-díjas zenészként ünnepel a közönség.

Nézd meg, kik és hogyan buliztak a legendás klubban!

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump is többször megfordult a Studio 54-ben. Ha éppen nem felesége karjaiban, akkor a csinos vendégek körében kereste a boldogságot.
Kattints a további képekért!

70 éves korukban vonultak nyugdíjba, 355 ezer kuncsaft kielégítése után.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.