A gyengéd pasi nem gyenge - Tudd meg, miért félnek a férfiak az érzelmektől

Egy olyan embernek, aki nem beszéli a nyelvünket, valószínűleg nagyon nehéz lenne elmondani, megmagyarázni mi is a különbség a gyengédség és a gyengeség szó között, pedig a két fogalom nem összetévesztendő.

"A kisfiúk nincsenek a gyengédségre szocializálva"

Ha valaki, belső, „lelki” egyensúlya felbomlik, vagy fizikailag, testi betegségben szenved, akkor azt mondjuk rá, hogy gyenge. A gyengédség azonban más. Azt a tulajdonságot nevezzük így, amikor odafigyelünk a másikra, kedvesen közeledünk felé, a szexualitásban nem vagyunk arrogánsak, agresszívek, hanem partnerünk testét és lelkét is odaadó, féltő és gondoskodó szeretettel övezzük.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A gyenge pasi nem vonz magához nőket, míg a gyengéd férfi minden nő álma. Na, de ha ez tény - mert, hogy az -, akkor miért nem lesz minden pasi gyengéd?

Leginkább azért, mert ők azok, akik leggyakrabban összetévesztik a gyengeséget a gyengédséggel. Azt hiszik, hogy a gyengéd férfi erőtlen, pedig ez nem így van. A gyengéd férfi mindig erős, és a gyenge erőtlen.
A nőnek jó tudni azt, hogy a férfi tud simogatni, rendelkezik empátiával és hajlik a romantika felé, illetve vannak valós – vagy valósnak hitt – érzelmei.

Dr. Csernus Imre pszichológus szerint erről a kialakult helyzetről a szülők tehetnek: „A kisfiúk nincsenek a gyengédségre szocializálva. És ez az apjuk felelőssége is. Mert az anya hiába tanítja meg, hiába mutat felé gyengédséget, az csak egyoldalú tanítás marad. Az apjától ezt sosem látja, vagy csak nagyon ritkán, ami nem elég a rögzüléshez. A kisfiúk egy idő után letörlik az édesanyjuk pusziját. Vagy ha a mama átölelik őket ők ezt cikinek érzik. Ha az apa nem tudja elviselni az ölelést, vagyis fél az érzelmek megélésétől, kimutatásától, és legfőképpen a kimutatott érzelmekből fakadó felelősségvállalástól, akkor a fiúgyerekben ez lesz az egyik input. A másik a mama inputja lesz, aki, tegyük fel tudja mi az ölelés, a tapintás és a simogatás. A kis pasiban ez a kétféle viselkedési forma fog viaskodni. És rendszerint a mama fogja elveszíteni a meccset, mivel a fiú idolként néz fel az apjára. Hiszen ő a „férfi”. Ő ezt jobban tudja, mint az anyja. Az anyja nem férfi."

Tehát, ahogy olvashattuk, ahogy minden másban, ebben is nagy szerepe van a szülőknek és sok múlik azon, hogy mit látunk gyerekkorunkban. A férfiakban már kiskorukban elnyomják azt, hogy bármiféle érzelmet mutassanak a külvilág felé.
Éreztetnünk kell a pasikkal, hogy lehetnek érzelmesek és nem kell mindig a kemény, erős hős férfit játszani.

Az 5 leggyakoribb ok, amiért egy nő elhagy egy férfit

Oldalak