Áldás vagy átok? A nyitott házasság buktatói

Manapság már egyre jobban eltérünk a hagyományoktól, és próbáljuk különösebbnél különösebb módokon megmenteni veszélyben lévő házasságunkat. A párterápiák ideje már úgy tűnik lejárt, és a megromlott házasságban élőknek két választása van: a válás vagy a nyitott házasság. Sőt, vannak, akik már a kezdetektől így élnek együtt. De milyen hatással lehet ez a szerelemre és a boldogságra?

Nyitott házasság

A nyitott házasság fogalma napjainkban már közismertté vált, így szinte be sem kell mutatnunk. A lényege annyi, hogy a felek közösen és nyíltan megegyeznek, hogy nem csak egymással létesíthetnek szexuális kapcsolatot, hanem bárkivel, akivel akarnak. A végén azonban mindig visszatérnek házastársukhoz, vele élnek, őt szeretik csak igazán, és a családi élet a megszokott módon működik. Összességében tehát szabaddá, normálissá és elfogadhatóvá, sőt természetessé teszik a félrelépést.

Miért mennek bele?

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

A párok egy része úgy tartja, a szabadabb kapcsolatoké a jövő. Kevesen hisznek már az örök szerelemben, és az életük végéig tartó hűségben. A napjainkban tartó szexuális forradalom, és az internet hatására kitáruló szabadság és lehetőségek pedig még jobban felerősítették ezt a gondolatot. Egyre gyakoribbak a megcsalások, és a titkos szeretők, melyek miatt rengeteg kapcsolat megy tönkre. A nők pedig egyre többször azon a véleményen vannak, hogy a férfiak természetüktől fogva nem monogámok, így ezen nem is lehet változtatni. A házasságok pedig sokszor az idő múlásával kihűlnek, a felek elhidegülnek, a szenvedély pedig eltűnik. A nyitott házasság egyesek szerint mindezekre a problémákra megoldást jelenthet.

Tolerancia és kölcsönös szeretet

Az ilyenfajta házasságokhoz azonban nagyon sok minden kell mindkét fél részéről. Nem sokan képesek ugyanis elviselni, hogy kedvesüknek rajtuk kívül is van egy, esetleg több szexpartnere. Ehhez az életformához ezért rengeteg tolerancia, és kölcsönös szeretet szükséges. Ezek a párok általában már barátként tekintenek egymásra, szexuális vágyaikat viszont leginkább mással élik meg. Vannak olyanok is, akik állítják, a szerelem ugyanúgy megmaradt köztük, és szexuális életüket is sikerült feldobni néhány szerető tartásával.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!