Termál strandfürdőzés és karácsonyi vásár Villachban

Az izgalmas hegyi kalandok után más élményekre térek át.

Termál strandfürdő

A Villachban lévő termál strandfürdő két szép szálloda közé van ékelődve. Egyik a tavaly átadott Karawankenhof nevű 4* hotel, a másik pedig a már hosszú múltra visszatekintő 5* Warmbaderhof.

Mindkét hotelből elérhetőek a bel-, és kültéri medencék, a hamam, a melegvizes gyógyfürdő, az élményfürdő és egyéb wellness szolgáltatások. Nemcsak a gyógyulni és regenerálódni vágyókat várják ide, hanem a közelben lévő Gerlitzen sípályái miatt is kedvelt szálláshely ez, ahol szezonban akár 20% is lehet a magyar vendégek száma.

Villach belvárosa

Villach belvárosa is érdekes célpont, főleg decemberben a karácsonyi vásár idején. A helyi lakosokon kívül rengeteg a turista, akiknek nagy része Olaszország közeli részeiből érkezett. Végül néhány kép, hogy milyen is az itteni adventi vásár és milyen egy gusztusos karintiai főétel.

Végezetül még néhány fotó

A régió bemutatásáért köszönet az Österreich Werbung Marketing munkatársainak. Biztos, hogy visszatérünk még Karintiába!

Fotók: MELAN

Oldalak

Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.