Ott voltunk: naplemente a gleccser csúcsán

Szerencsés helyzetben vannak azok az emberek, akiket az osztrák turisztikai hivatal elvisz decemberben egy karintiai utazásra, hogy a régió legérdekesebb látnivalóit, csodálatos sípályáit, wellness szállodáit bemutassa pár nap alatt, mindezt kiegészítve a helyi kulináris élményekkel és kulturális érdekességekkel. Ilyenekben lehetett részünk decemberben, melyből pár szösszenetet fotókkal kiegészítve szeretnék megosztani az olvasókkal.

Első célpontunk a Flattach melletti Mölltali-gleccser volt, melynek érdekessége, hogy pályái a gleccseren lévő állandó hó miatt szinte egész évben síelhetőek. Csupán hat hétre zárnak be a felvonók a nyári hónapokban, emiatt több ország élsportolói is látogatják még a melegebb hónapokban is, amikor sok helyen már nem lenne lehetőségük téli sportokat gyakorolni. A nagyközönség számára is egész hosszan, szeptember végétől május elejéig tart itt a síszezon.

Az összesen 50 kilométer hosszú pályákra az 1200 méteres magasságból induló Gleccser Expressz visz fel, melynek bejáratánál már előzetest kapunk, milyen magasra is tudunk feljutni.

Aki nem hozott magával saját felszerelést, a 2200 méter magasan lévő megállónál az InterSport kölcsönzőjében kiválaszthatta milyen sportágnak szeretne aznap hódolni.

Innen tovább felfelé, egészen a csúcsig a sípálya felvonórendszerével haladtunk tovább, ahol tiszta időben hasonlóan szép tájakat láthatunk magunk előtt, mint az itt következő képen.

Egy-két csúszás fért csak bele az időnkbe, majd visszalifteztünk a gleccser csúcsára, mert közeledett a naplemente, azt pedig nem érdemes kihagyni egy ilyen helyen. A hegy tetején két egymáshoz közeli csúcson, - nagyjából hasonló magasságon - van egy-egy kereszt, ezekhez lehet felmászni némi kifeszített kötél és leütött vas segítségével.

Oldalak

Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Vészesen közeleg a határidő: ma, azaz május 21-e éjfélig tudod kiegészíteni, valamint elfogadni a NAV által elkészített szja-bevallási tervezetet. Ha mindezt mégis elmulasztanád, komoly...