Jeges kalandok

Azt hiszed, nem menne? Félsz, hogy elesnél? Szerinted nem neked való? Pedig a jégkorcsolyánál aligha találsz szórakoztatóbb és olcsóbb téli kalandot. Ne hezitálj! Keress egy közeli pályát, fogd kézen a barátaidat, vagy a családot és kezdődhet a sportos szórakozás!

Akik már próbálták, tudják, hogy a korcsolyázást nem lehet elfelejteni, hisz olyan, mint a biciklizés. Egyszer megtanulod és jövő télen is remekül feltalálod majd magad a jégen. Szerencsére szabadtéri pályából és fedett jégcsarnokból is egyre több van országszerte, így még csak nem is kell messzire utaznod, ha egy kis csúszkálásra vágysz. A legtöbb helyen oktatást is tartanak, mi több, korit is bérelhetsz, így aztán az elhatározáson kívül valóban nem lesz szükséged semmi másra.

A korcsolyázás nem csak élvezetes, hanem kiváló edzés is egyben. Javítja az egyensúlyérzéket, az állóképességet, nagyszerűen edzi a láb izmait, s az egész testet frissítően átmozgatja. Egy óra lassú csúszkálással akár 400 kalóriát is elégethetsz, tehát ha hétvégén beiktatsz egy rövid korcsolyázást a napirendedbe, azzal akár le is tudhatod az edzést (persze csak akkor, ha hétköznap sem maradt el a sportolás). Ha rendszeres korizásba kezdenél, jobb beszerezni egy saját korcsolyát, a sportboltokban már egész olcsón találhatsz megfelelő minőségű darabokat.

Mint a legtöbb sportnak, ennek is megvan az árnyoldala, de ha betartunk néhány egyszerű szabályt, igazából minimálisra csökken a veszélye. Például a jégpályán fokozottan figyeljünk másokra, ne a pálya közepén kezdjük el tanulni, hogyan álljunk meg két lábbal a jégen…

S ugye mondanunk sem kell, hogy a befagyott tavakon csakis a korcsolyázásra kijelölt területen szabad csúszkálni? Itt viszont bátran nekiveselkedhetünk a korizásnak, hiszen a szabad levegőn végzett mozgás még inkább egészségesebb: serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert és a légző rendszert is. Az asztmatikus megbetegedésben szenvedők számára valóságos orvosság lehet a korcsolyázás, de többféle betegség rehabilitációjában is sikeresen alkalmazzák.

Oldalak

Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.
Egészség
Bár sokan egyből kidobják a banán héját, miután megették a gyümölcsöt, rosszul teszik, ugyanis sokféleképpen felhasználhatjuk a banán külsejét - még a bőrünkkel is csodát tehet.