Síelés és snowboardozás - Ezektől te is feltöltődsz!

A téli sportok kiválóan edzik a testet, szórakoztatóak és nem utolsó sorban javítják a szellemi frissességet is. Talán nem ez utóbbi lesz a legfőbb indok, amiért bedobod a kocsiba a léceket és elindulsz síelni, de azért megjegyezném: egy igazi mentális megújulásnak nézel elébe.

A szabad levegőn végzett sportolás előnyei már a könyökünkön jönnek ki, szinte minden életmóddal kapcsolatos oldalon találunk egy-egy cikket ebben a témában. De vajon ezek hatással vannak a mindennapjainkra, vagy csak rutinból tovább kattintunk egy másik oldalra!? Érdemes lenne megfogadni a tanácsokat, és télen is kimerészkedni a friss levegőre.

Tudományosan is kimutatható eredmények

Az Environmental Science and Technology tudományos folyóiratban Jo Thompson-Coon kutató csoportja számolt be arról, hogy egy 833 fő közreműködésével készült tanulmány elemzésével arra jutottak, hogy a szabadban végzett mozgás egyértelműen erősíti a pszichét és csökkenti a stresszt.

Olyan sportolókat hasonlítottak össze egymással, akik zárt helyen, és szabadban edzettek. Kiderült, hogy azoknak a sportolóknak, akik szabadban végeznek testmozgást, több az energiája és sokkal optimistábbak, könnyebben kezelték a stresszt.

Mentális újjászületés

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Akik depresszióra hajlamosak, azoknak különösen fontos a szabadban végzett mozgás, de jóformán mindenkinek előnyére válhat. Az idegrendszerünk megnyugszik, javul a szellemi állapotunk. A téli időszak kedvenc mozgásformái, a síelés és hódeszkázás esetében szintén óriási szerepe van a természetnek, hiszen annak közelsége számos jótékony hatással bír. Mivel télen korábban sötétedik és hideg van, így hajlamosabbak vagyunk inkább a meleg szobában maradni, mintsem sportolásba kezdeni a szabad levegőn. Itt az ideje változtatni ezen! Üsd fel a naptáradat, vegyél ki néhány nap szabadságot és hódítsd meg a magashegyi pályákat pár barátoddal. A síelés például edzi a mentális, koordinációs képességeket. Olyan szimmetrikus mozgást biztosít, mely harmonizálja mindkét agyfélteke működését. A téli sportok tehát egyszerre nyújtják a mentális és a fizikai regeneráció lehetőségét amellett, hogy a tökéletes kikapcsolódás élménye is garantált.

Fotók: sionline.hu, mozgasvilag.hu

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...