Van élet a trappistán túl - Rozmaringos-diós kecskesajt, ha unod a hagyományosat

Imádom ezt az előételt készíteni mikor vendégek jönnek hozzánk, villámgyorsan megvan, nem kell hozzá sok minden és tuti sikert aratsz vele. Általában kecske camambertből készítem, de lehet simából is. Isteni finom lesz, ahogy a sajtban összeolvadnak az ízek, kenyérre kenve a legjobb. Mennyiségeket nem írok, azokat ízlés szerint variáljátok, illetve még egy kis olívaolajat is lehet locsolni a tetejére. Ezt a receptet egyszer mindenképpen próbáljátok ki!

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!

Rozmaringos-diós kecskesajt

Hozzávalók

  • kecske camambert (vagy sima)
  • friss rozmaring levelek
  • fokhagyma gerezdek felszeletelve
  • dió durvára vágva

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).

2. A sajtot késsel bevagdaljuk, majd belenyomkodjuk a fokhagymát, rozmaringot, diót és beletesszük dupla alufóliába, mintha egy batyut formálnánk belőle (lásd a videóban).

3. Betesszük a sütőbe kb. 10 perc alatt el is készül.

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.

Ebben a hidegben sajnos sokan megfázunk, de a különböző gyógyszerek helyett néha jobb, ha valami házi vitaminbombával kúráljuk magunkat. Kattints a következő oldalra, ahol megmutatjuk, hogy tudsz gyömbéres sütőtökkrémlevest készíteni, ami felveszi a kesztyűt a betegség ellen!

Leadfotó, fotó, videó: Miklós Glória

Oldalak

Lifestyle
Március utolsó vasárnapján ismét óraátállításra kerül sor - a változáshoz pedig sokszor nem olyan könnyű alkalmazkodni.
Fashion&Beauty
A sminkrajongók jól ismerik a legfőbb szabályt: mindig mossuk meg az arcunkat és távolítsuk el a sminket lefekvés előtt. Az viszont egyáltalán nem mindegy, milyen terméket is használsz ehhez.
Lifestyle
A kígyóuborka fogyasztásának élettani hatása számos pozitívumot rejt magában, azonban sok olyan folyamatot is eredményez a szervezetünkben, amire a legtöbben talán nem is gondolnak.