"Mintha el sem mentünk volna!" - Első thaiföldi élményeink a visszatérés után

A vasárnap a bőröndbepakolás napja. Már rutinosan válogattuk a ruhákat, eszközöket, tudtuk, hogy mennyi mindenre nincs szükségünk és sikerült 25 kilónál megállni. Ebben benne van a fél konyha botmixerrel, teákkal, kincseket rejtő dobozokkal és benne van a kite-felszerelésünk egy része ruháktól kezdve bárokon át egészen a deszkára szerelendő papucsokig. És benne van a jóga-matracom és benne vannak a vitaminok, táplálékkiegészítők és proteinek – már tudjuk, mi az, ami nehezen vagy drágán beszerezhető Thaiföldön.

Indulás!

Hétfőn csak este indult a gép, egész nap repdestek a pillangók a gyomrunkban. A hagyományos reptéri whisky oldotta ezt kicsit, már úton voltunk. Kis gép, két óra Isztambulig, se tévé, se vacsora. Az átszállás másfél óra sincs, már szállunk is be a másik gépbe és indulunk a kilenc órás útra. Két szék egymás mellett, kényelmes, tágas, előttünk tévé, indulhat a buli. Turkish Airlines-tól kapunk kis fedélzeti csomagot, benne zokni, papucs, szemfedő, fogkefe. Játszunk, tévét nézünk, jön a vacsora, majd szemfedőt fel és alszunk a reggeliig.

Persze félálomban, fészkelődve, India felett már eléggé fáj a lábam. Bangkok, a kinti hőmérséklet 32 fok, az idő 14:40. Útlevél-ellenőrzés, aztán jöhetnek a csomagok. Jöhetnének. A boardbag megvan, a nagy méret miatt nyilván ezt pakolták utoljára, a sima bőröndjeinket meg nagyjából elsőnek adtuk fel Budapesten. A párom, Lefi elmegy adatokat egyeztetni, a csomagjainkat majd küldik, Isztambulban maradt – a rövid átszállási idő ugye. Sebaj, nem kell cipekedni. Pénzt váltunk, aztán a visszatérők rutinjával telefonkártyát veszünk, buszjegyet Hua Hinbe és melegszendvicset a Seven Elevenben. Ahogy elindulunk, még búcsúzóul kacsint ránk a nap, jó, hogy jöttetek, én most megyek – otthon persze még csak most van dél.

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.