Málnás-túrókrémes brownie - ha egy könnyű és hűsítő desszertre vágytok

Ez a desszert egy szuper könnyű és nagyon hűsítő receptötlet a nyárra.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Málnás-Túrókrémes Brownie

Hozzávalók:

BROWNIE:

  • 270 g méz
  • 60 g mandulaliszt
  • 25 g kakaópor
  • 1 darab vanília rúd kikapart belseje
  • 1 csipet só
  • 2 marék mandulabél
  • 90 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé
  • 50 ml szőlőmagolaj vagy kókuszzsír
  • +70 ml kókuszzsír
  • 1 teáskanál sütőpor

TÚRÓKRÉM:

  • 250 g túró
  • 100 g habtejszín
  • 50 g porcukor
  • fél citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • málna

Elkészítés:

BROWNIE:

Előmelegítjük a sütőt 160 Celsius fokra. Olajjal kikenjük egy 33×20 cm-es tepsi oldalait és az aljára sütőpapírt helyezünk, aminek mindkét oldalát megolajozzuk. Egy edény gőzölgő víz felett, egy üveg tálban megolvasztjuk az étcsokoládét és hozzá keverjük az olajat és a kókuszzsírt. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, csak olvasszuk meg.
Egy tálban a tojásokat és a mézet összekeverjük robotgéppel. Hozzáöntjük a mandulalisztet, kakaóport, vanília rúd kikapart belsejét, sütőport és egy csipet sót.
Az olvadt csokoládét a lisztes keverékhez adjuk és összekeverjük robotgéppel, addig amíg nagyon krémes lesz a tészta. A tésztát összekeverjük a durvára vágott mandulabéllel. Beleöntjük az így kapott nyers tésztát az előkészített tepsibe, majd 160 Celsius fokon 40 percig sütjük.

TÚRÓKRÉM:

A túrót a citrom héjával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd robotgép segítségével összetörjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A már megsült és kihűlt Brownie piskótára rétegezzük, málnával díszítjük.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!