Limeos-avokádós torta sárgabarackkal

Igazi tavaszváró cukiság ez a torta! Könnyed és üde, különleges alapanyagokkal.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Limeos-avokádós torta sárgabarackkal

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 300 gr kesudió
  • 100 gr reszelt kókusz
  • 160 gr magozott datolya
  • 1 darab vanília rúd kikapart belseje
  • 1 evőkanál lime leve
  • 1 evőkanál reszelt lime héja
  • 1 csipet só
  • 4-5 evőkanál méz
  • 1 marék mandula

Töltelékhez:

  • 6-7 darab érett avokádó belseje
  • 100-110 ml lime lé
  • 4 evőkanál reszelt lime héj
  • 90 g méz
  • 2 evőkanál juharszirup (helyettesíthető mézzel)
  • 1 csipet só

Díszítés:

  • 1 evőkanál eritrit
  • 8 darab fél sárgabarack

Elkészítés:

A tészta alapanyagait tegyük egy aprító gépbe és addig keverjük, míg a hozzávalók elkezdenek összeállni és tésztához kezd hasonlítani az egyveleg. ( Attól függően mennyire áll egybe a tészta, adjunk még hozzá mézet.)

Egy 25 cm átmérőjű kerek torta alapot vajazzunk ki, majd egyengessük el az aljára egységesen a kesudiós masszát.

A krém hozzávalóit is tegyük egy aprító gépbe és addig keverjük, míg teljesen krémes állagot kapunk. A krém ne legyen nagyon folyós, de jól kenhető legyen. Ezután öntsük a masszát a tészta alapra.

Minimum 4 óráig tegyük hűtőbe a tortát, majd díszítsük fel habbá vert tojásfehérjével és félbevágott sárgabarackokkal.

Tipp:

Díszítésnek én egy tojásfehérjét eritrittel kemény habbá vertem és beletöltöttem nejlonzsákba. A nejlon egyik sarkát kivágtam, amiből a torta szélére egymástól 1 cm távolságra kisebb köröket nyomtam. A közepükbe egy-egy fél sárgabarackot tettem. Tálalás előtt még 30 percre visszatettem a hűtőbe a tortát.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!