Recept

Fehérliszt mentes sajtos pogácsa - A diétázók imádni fogják!

Ugye mindenki szereti az igazi #kemencébensült házi pogácsát?! Itt egy megoldás azoknak, akik diétáznak. Kívül ropogós, belül pedig nagyon puha :

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Fehér-lisztmentes sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 400 ml víz
  • 20 dkg vaj
  • 2 teáskanál só
  • 30 dkg zabpehelyliszt
  • 4 tojás
  • 180 g túró
  • 120 g sajt

Elkészítés:

A vizet, a vajat és a sót felforraljuk egy edényben. Miután felforrt, langyosra hűtöm mielőtt hozzáadom a zabpehelylisztet, a tojást, a túrót és a sajtot.

Az állaga miatt, két kanál segítségével kisebb darabokat formázunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. (kb 46 darab) Fontos, hogy aprók legyenek, hogy kellőképpen átsülhessenek. 180 fokon 20 percig sütjük, majd átfordítjuk a másik oldalára, megszórjuk reszelt sajttal, és 14 percig sütjük tovább.

A sajt szépen rásül, a pogácsa külseje egy ropogós külsőt nyer, míg a belseje puha és omlós marad. Tálaljuk tejföllel és eperlekvárral.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle