Céklás- diós mártogató

Szeretitek a céklát?
Én imádom minden variációban és most egy egyszerű, nagyszerű mártogatóst készítettem belőle!

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Céklás- diós mártogató

Hozzávalók:

Céklás- diós mártogató:

  • 0.5 kg sült cékla, nagyobb darabokra vágva
  • 0.5 csésze dió, finomra vágva
  • 2 evőkanál kapor, apróra vágva, plusz a tálaláshoz
  • 2 evőkanál creme fraiche, plusz a tálaláshoz
  • 1 teáskanál körte gyümölcsecet
  • 1 teáskanál dióolaj
  • 0.5 teáskanál köménymag, pirítva, plusz a tálaláshoz
  • só, bors

Elkészítés:

1. A céklát 190 fokon, egy óra alatt megsültjük, majd nagyobb kockákra vágjuk.

2. Az egész köményt egy serpenyőben megpirítjuk.

3. Egy aprítóban összekeverjük az alapanyagokat.

4. Tálaláskor kaporral, pirított köménnyel és dióval díszítjük. Csíkokra vágott zöldséggel kínáljuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!