Banánkenyér - ha valami különleges finomsággal szeretnétek kedveskedni a családnak

Nagyon egészséges, ínycsiklandó desszert ötlet, ha valami különleges finomsággal szeretnétek kedveskedni a családnak.

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Banánkenyér

Hozzávalók

Banánkenyér:

  • 2ek. kókuszolaj
  • 4 nagy tojás
  • 3ek. agave szirup
  • 150g mandulaliszt
  • 3 nagy érett banán
  • 1 tk. sütőpor
  • 120ml kókusztej
  • 100g csokipasztilla

Forró csokoládé:

  • 250ml tej
  • 2ek. holland kakópor
  • agave szirup, ízlés szerint
  • 250ml habtejszín
  • fél tábla magas kakótartalmú étcsokoládé (70%)

Elkészítés:

Banánkenyér:

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

2. Vajazzuk ki az őzgerincformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt.

3. Tegyük az olvasztott kókuszolajat, a tojásokat, mézet egy edénybe és keverjük össze habverővel.

4. Egy másik edényben keverjük össze a mandulalisztet a sütőporral és a sóval. Majd adjuk hozzá a korábban összekevert folyékony keverékhez. Folytassuk a keverést, amíg a tészta homogén lesz.

5. Külön keverjük össze a kókusztejet a banánnal, amíg a keverék babaétel állagú lesz. A banános keveréket adjuk a korábban összekevert tésztaalaphoz. Homogén állagúra keverjük össze. Adjuk hozzá a csokipasztillákat.

6. Öntsük a masszát őzgerincformába és 45-50 percig süssük.

7. Ellenőrizzük a tészták egy villa hegyével, hogy átsült-e.

8. Vegyük ki, és tálalás előtt pihentessük 10-15 percig.

Forró csokoládé:

1. Melegítsük fel a tejet egy serpenyőben és adjuk hozzá a mézet és a vaníliát.

2. Várjuk meg míg az összetevők elolvadnak, de fontos, hogy ne forraljuk fel.

3. A kakaót először kevés tejben keverjük csomómentesre mielőtt a tejhez adnánk.

4. Verjük keményre a tejszínhabot, majd adjuk hozzá a mézet és a vaníliakivonatot. Óvatosan forgassuk össze.

5. A forró italt öntsük bögrékbe, díszítsük a tejszínhabbal, majd a tetejére locsoljunk olvasztott mogyoróvajat.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2