Ilyen önfeledt volt a gyermekkor elektronika nélkül - Nosztalgikus fotók

A mai gyerekeknek nagyon ritkán adatik meg az az életérzés, mint ami nekünk anno. Például az egész napos önfeledt futkorászás és összepiszkolós játék a szabadban, és nem a tablet mögötti ücsörgés a szobában. Ezt a feelinget örökítette meg egy ragyogó képsorozatban egy édesanya.

Élet elektronika nélkül

Niki Boonnak van egy 10 hektáros területe Új Zélandon, ahova visszavonult gyermekeivel a világ zaja elől. Nyugi, nem valami remetesztoriról van szó, hanem egy másik fajta életfelfogásról. Úgy gondolta, hogy a gyermekei sokkal többet tanulhatnak az életről, ha azt nem a számítógép előtt vagy az okostelefonukból tehetik, hanem megtapasztalják.

Megtapasztalják milyen az, ha nem a technológia uralja az életüket

Ebből a kalandból remek fotósorozat készült, amelyen érezhetően átsejlik az a szabadság és gondtalanság, amelyben nekem is részem volt gyerekként a falusi nagyszülőknél. Más feeling a fantáziánkat használva "varázslatos" labirintust építeni a gabonamezőben, és más farmozni a neten a szobában ücsörögve. Más a szabadban talált terményekkel játszani és más az xbox-szal. Más a háztáji állatokkal együtt mezítláb, koszosan kergetőzni, és más a telefont bámulva egy applikációban csúzlival lövöldözni a madárfigurákat.

Más. Nem mondom, hogy jobb, vagy rosszabb, csupán más...de szerintem érted, mire gondolok. Nézd meg a képgalériát!

Ha számodra is az önfeledt gyermekkort idézik a képek, nyomj egy LIKE-ot!
Olvasd el az előző bejegyzést is!

Fotó és Leadfotó: nikiboonphotos.com
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.