A döntéshozatal nehéz kérdése: Az eszeddel vagy a szíveddel?

Te melyik szervedet használod a döntéshozatalnál? A kérdés magas labda, tudom, de abszolút helyén való, hiszen valaki inkább az eszére hallgat, valaki pedig a szívére. Mi dönti el?

Az érzelmi intelligencia

Amikor valakinek fejlett az empatikus készsége, könnyen ráhangolódik másokra, öntudatos, figyelmes, akkor magas érzelmi intelligánciával rendelkezik. Vagyis érzelmileg jól eligazodik az élet útvesztőiben. Hogy ez miért fontos, és miben befolyásolja a döntéseinket? 

Az IQ az értelmi tudásért, az EQ pedig az érzelmi tudásért felelős. Az EQ hatással van a kapcsolataink minőségére, a stresszkezelési eszköztárunkra, motivációs képességünkre és a munkában, párkapcsolatunkban való helytállásunkra is. Szóval láthatod, elég fontos készségről van szó. A fejlett érzelmi intelligenciájú embereknek jóval nagyobb az esélye a sikeresebb életre, hiszen a tudatosságukkal (önismeret, célok kitűzése és elérése stb.) képesek felmérni a helyzetüket, lehetőségeiket és növelni a teljesítőképességüket.

Tehát amikor valaki azt mondja, hogy a szívére hallgat, azt jelenti, hogy a döntését a jobb agyféltekéje vezérli, aki pedig az eszére, annak a bal. De a lényeg szerintem a középút, és a megfelelő döntéshez a racionális tudás mellett (bal agyfélteke) épp olyan fontosak az érzelmek is.

Ha nehezen döntesz, mert nem tudod, hogy az eszedre vagy a szívedre hallgass, akkor jól jön egy forró kávé melletti barátnős csacsogás. Vagy az előző bejegyzés elolvasása! ;) 

Ha Te is a középúton haladsz, akkor nyomj egy LIKE-ot!

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.