Ezt még a vőlegények is el fogják olvasni - Egy esküvői könyv, ami más, mint a többi

Január 22-én került a könyvesboltok polcaira az "Igen! Minden, amit az esküvőről tudnod kell" című könyv. Czank Líviát, a könyv íróját arról kérdeztem, hogy mitől is lett más ez az esküvői könyv, mint az előzőek. Lehet, hogy van végre egy kötet, amit vőlegények is hajlandóak lesznek olvasni?

Újságíróból könyvszerző

Czank Lívia számos női magazin szerzője, a BKF (ma már Metropolitan Egyetem) médiaszakán végzett újságíró. Szakterülete az interjú, pontosabban a mélyinterjú, ahol a beszélgetőpartnerek társakká válnak az alkotás során. Így készült a közel 80 interjúból felépülő esküvős könyve is.

Eddigi pályafutásod újságíróként szárnyalt, most viszont első könyved megjelenése kapcsán beszélgetünk. Hogyan jött az ötlet?

2014. december környékén abba a helyzetbe került az életem, hogy szakmai szempontból hirtelen nem tudtam, mi lesz a következő lépés. Ekkor keresett meg Tóth Mihály ceremóniamester, azt mondta, van egy ötlete, üljünk le beszélgetni. Az ő ötlete volt egy olyan könyv létrehozása, amely gyakorlatilag hiánypótló cikk lehetne az esküvő piacon. Az alapötlet tehát tőle származik, de a kivitelezésben teljesen szabad kezet kaptam. Nekem pont kapóra jött ez a lehetőség, éreztem, hogy változtatnom kell, hiszen akkor már nem találtam olyan kedvet az újságírásban, mint korábban.

Korábban hogy álltál az esküvővel kapcsolatos témákhoz?

A könyv előtt mindössze egy hasonló témájú cikket írtam, az a leánybúcsúkról szólt. Éppen ezért is tetszett meg a könyv gondolata, mert ez végre valami új dolog volt, új téma, új kihívások. Azt pedig a sors kihívásának gondoltam, hogy éppen akkor talált meg egy ilyen téma, amikor a saját magánéletem közel sem erről szólt.

Akkor ezek szerint nem voltál esküvő rajongó...

Nem igazán, bár egy óvodai farsangon csupacsipke menyasszony voltam. (nevet)

Folytatás a hajtás után: kinek szól, és miért fogják a vőlegények is elolvasni?

Fotó: Bíró Ádám
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Sztárok
Bátran kimondhatjuk, hogy a rappert nehéz féken tartani. Kanye West most újra bunyózott hirtelen felindulásból.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.