Lencsén keresztül a Nagy Nap – Mitől lesznek olyanok az esküvői fotók, amilyet szeretnél?

Az esküvői fotók azért válnak kincsekké, mert őrzik azt az érzést, amivel életetek legszebb napját éltétek meg. A fotózás helyszínének kiválasztása gondos körüljárást igényel, hiszen tükröznie kell nem csak a szépséget, de a ti személyiségeteket is.

Hogyan keressetek helyszínt, stílust vagy hangulatot? A Fotóművész válaszol

„Munkám során a fotózáshoz választott helyszín meghatározza az elkészülő fotósorozat hangulatát. A párral való közös munkánk és beszélgetésink során kiderül, hogy milyen stílusú képeket kedvelnek (romantikus, természetközeli, extrém, modern stb.) és a felmerülő számos lehetőség közül kiválasztjuk a legmegfelelőbbet. Egyetlen szempontot veszünk figyelembe, azt hogy a pár melyik helyszínen érzi magát a legemelkedettebb, de emellett a legboldogabb hangulatban. Egy jó fényképész bárhol képes gyönyörű képeket alkotni, ezért valójában a párnak fontos a megfelelő helyszín, az a fontos hogy ők jól érezzék magukat. A választás után, felmérjük a helyszín adta lehetőségeket, és kiválasztjuk a fotózáshoz a megfelelő fényviszonyokat, így a legjobb megvilágításban, gyorsan és felkészülten el tudjuk készíteni a gyönyörű és egyedi felvételeket.” - mondja Pál Gergely Botond fotóművész, a G2 foto tulajdonosa.

Az esküvői fotók elkészítésében nem csak a helyszín adottságai szólnak bele, de meghatározzák azokat az aktuális divatok is. Ahogy az öltözködésben, a lakberendezésben vagy a különböző életmódokban, úgy az esküvői fotóknál is van egy-egy meghatározó jellegzetesség, ami évről évre változik.

„Idén a ragyogásé, a varázslaté és bűbájé volt a főszerep, tökéletes definíciója a glamour stílusnak, ami idén minden páromra jellemző volt. Az ilyen jellegű képek sajátossága a fesztelenség és a szabadságérzés, ami előhozza az őszinte érzéseket mindenkiből. Ilyenkor olyan helyzetekben és technikával kell fényképezni, ami lehetővé teszi, hogy a fényképész messze kívül essen a pár intim szférájától, és így az érintettek valójában nem is tudják, hogy mikor készülnek el róluk a felvételek. Ezért lesz a sorozat természetes és érzelmekkel teli.”

Aki már elképzelte a Nagy Napot, és letudta a romantikát, hamar rájön, hogy ezen a napon minden perc kincset ér. Ha a tervezés elmarad, a gépezet szétesik – csúszások, katasztrófák és a végén csalódás. Érdemes ezért úgy megszervezni a napirendet, hogy mindenre elegendő idő jusson.

„Az esküvő napján minden perc drága, így hosszas egyeztetés előzi meg a kreatív sorozat elkészítését. A tökéletes sorozat elkészítése 30 perc, amit megoszthatunk a napszakok szerint is a változatosabb anyag kedvéért. Folyamatosan együtt élünk az eseményekkel, és ha különleges lehetőségeket látunk, azt azonnal jelezzük. Amennyiben van rá alkalom és lehetőség, két-három percre elraboljuk őket, így gyakorlatilag egész nap készülnek kreatív fotók is. A kreatív fotózásra külön napon is sort keríthetünk, így ebben az esetben lehetőség nyílik különböző napszakokban, különböző helyszíneken, önfeledten fotózkodni.”

A hajtás után: hogyan lehet minden fontos momentumra felkészülni és mitől lesz a fotózás eredménye biztosan az, amit elvárunk tőle?

Fotó: Pál Gergely Botond

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.