Zsemlében sült sertés máj, tökös lecsóágyon
Aki eddig nem esett volna ámulatba a sertésmáj gondolatától, az most biztosan megteszi. Ebben a receptben minden összetevő szerethető és együtt nagyon jól működik. Ha valami igazán különlegesre vágytok, ezt a fogást mindenképp készítsétek el Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Zsemlében sült sertés máj, tökös lecsóágyon
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés máj
- 1 kis sütőtök
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 3 fokhagyma
- 2 vöröshagyma ( 1 db a májhoz, 1 db a lecsóhoz)
- őrölt pirospaprika
- 3 db zsemle
- só, bors
- 1 db kápiapaprika
- 1 db TV paprika
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. 220 fokos előmelegített sütőben a kockákat elősütjük. 15-20 percig. Felvágjuk a hagymát, nagyobb kockákra. Olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott májat. 80%osra készítjük el, mert utána úgyis megsül a sütőben. Nagyjából 5 percig pirítjuk.Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. A máj, ha elég vizet enged magából, akkor nincs szükség plusz folyadékra. Ha nem enged elég vizet öntsünk alá egy 1 dl vizet. Forraljuk vissza a szaftját úgy hogy sűrű legyen. A zsemlének a kalapját leváguk, majd hatázorozzan benyomjuk a belsejét. A májat beletöltjük a zsemlébe. Tetejét kápia paprikával megszórjuk. Betesszük a sütőbe 180 fokon 10 pecig, a zsemle teteje nélkül. Addig elkészítjük a tökös lecsót. A hagymát, fokhagymát megdinszteljük. Mehet bele a nagyobb kockákra vágott paradicsom és tölteni való paprika is. Lepirítjuk. Hozzá tesszük a sütőtök kockákat. Sóval, borssal és őrölt pirospaprikával ízesítjük. Petrezselyemmel megszórjuk.