Recept

Mennyei orosz palacsinta, ami után Putyin is megnyalja minden ujját

A férjem ukrán származású, így nem hiányozhatnak az autentikus orosz-ukrán ételek az asztalunkról. Ezúttal kétféle palacsinta receptet hoztam nektek, káposztás és túrós verzióban.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Káposztás blini, az orosz konyha páratlan fogása

A blini, vagyis az oroszok kedvenc palacsintája a családunkban is közkedvelt. Nincs olyan hét, hogy ne készítenék párat. Most káposztás verzióban került az asztalunkra. Sok-sok friss kaporral és persze egy jó adag tejföllel nyakon öntve. Mennyei finomság, egyszerűen megunhatatlan.

Hozzávalók

  • 260 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek. porcukor
  • 3 tojás
  • kb 7 dl tej
  • kb 1 dl víz
  • 2-3 ek olvasztott vaj
  • olíva olaj

A töltelékhez

  • 1 kis fej káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • Olíva olaj
  • 4 keményre főtt tojás
  • friss kapor
  • só, bors

Elkészítés

  1. Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást és habverővel jól verjük föl. Adjuk hozzá a tej felét és keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a tej másik felét és a vizet.
  2. Kb 1 órán át hagyjuk pihenni a folyékony tésztát.
  3. Keverjük át a tésztát és adjuk hozzá az olvasztott vajat.
  4. Egy serpenyőbe tegyünk egy kis olajat és melegítsük föl. Merjünk ki egy kis tésztát, öntsük a serpenyőbe, majd oszlassuk el a tésztát egyenletesen, vékonyan a serpenyőben. Kb 1 percig süssük a blinit. Amint kis lyukak jelennek meg a felszínén, fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is 1 percig. Tegyük tányérra, majd süssük meg az összes blinit.

A töltelék elkészítése

  1. Egy serpenyőben süssük puhára, arany színűre a hagymát, adjuk hozzá a káposztát. Főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg puha lesz és a felére fonnyad. Keverjük hozzá a főtt tojásokat, a kaprot, sót, borsot, majd 2 ek. tejfölt is. Hagyjuk kicsit kihűlni a tölteléket.
  2. Minden blini szélére tegyünk kevés káposztás tölteléket és tekerjük fel. Az oldalát is hajtsuk be, hogy egy lapos téglalap formát kapjunk.
  3. A bliniket tejföllel tálaljuk és összevágott kaporral díszítsük.
  4. Ha szeretnénk újramelegíteni, tegyük vajas serpenyőbe és süssük mindkét oldalát ropogósra. Le is fagyaszthatjuk légmentes tasakokban kb 3 hónapra.

A túrós változatért kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotó: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...