Recept

Thai vöröslencse leves - Szuperegészséges és laktató fogás

Június közepe van. Előző hétvégén mégis amellett, hogy szakadt az eső, este 14 fokot mutatott a hőmérő. Ki érti ezt?! Nem is lényeges. Viszont ahogy kint hűvösebb van, én a konyhában úgy kezdek el készíteni meleg leveseket, mintha kötelező volna… Meséltem Nektek már részemről, az ázsiai konyha szeretetéről. Emiatt és az időjárás miatt született meg a gondolat, hogy ezt a krémlevest készítsem el így a nyár közepén. Laktató is, szuper egészséges is, egyszerű is. Nem beszélve arról, hogyha esetleg ti is fáztok egy hűvös nyári estén, akkor szuper lélek- és testmelegítő is egyben.

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Thai vöröslencse leves

Elkészítés: 45 perc
Mennyiség: 4 fő

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa pucolva, vékony szeletekre vágva
  • 1 csomag újhagyma (3-4 szál) vékony karikákra szeletelve: fehér része: levesbe, zöld szára: díszítésnek
  • 1 ek. thai vörös currypaszta, vagy currypor
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 2 ek. olívaolaj a zöldség párolásához + 1 ek. olíva olaj a gomba pirításához
  • 200 g vöröslencse
  • 1,2 l zöldségalaplé, vagy víz
  • 140 ml kókusztej
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 fej gomba megtisztítva, kalapját felszeletelve
  • só, bors ízlés szerint

Lépésről-lépésre:

Pirítsuk üvegesre a felaprított újhagymát (csak a fehér részét) és a karikákra szeletelt sárgarépát az olívaolajon. Keverjünk hozzá 1-2 ek. vörös thai currypasztát vagy curryport. Ezt addig kevergessük a tűzön, amíg érezzük a curry illatát.

Ezután adjuk hozzá a reszelt gyömbért, majd a vörös lencsét és alaposan keverjük el a curry-vel és a párolt zöldségekkel.

Ha jól eloszlattuk, öntsük rá a zöldségalaplevet, (vagy vizet) és főzzük 20-25 percig, amíg a lencse puha nem lesz.

Turmixoljuk össze, majd melegítsük fel újra, ha szük­séges. Végül adjuk hozzá a kókusztejet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A szeletelt gombát sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon pirítsuk meg.

Tipp: Tálaláskor a leves tetejére tegyük a gombát, az újhagyma szeletelt zöld szárát és koriander levelet.

A következő oldalon mutatok még 2 szuper receptet. Ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Utazás
Újabb gonosz tréfát űz velünk május: a hét első felében hamisítatlan strandidőt tapasztalhatunk majd, ezután viszont újra megnövekszik a záporok és a zivatarok esélye: megint kaphatjuk elő a gardrób...
Lifestyle
Hiába az óvatosság, pár mosás után neked is elkezdenek fakulni a gyönyörű, színes ruhadarabjaid? Mutatjuk, hol a hiba.
Home&Design
Szereted, ha az otthonodban több stílus, korszak és irányzat keveredik? Akkor ez lesz számodra a tökéletes belsőépítészeti trend.