Recept

Isteni thai édesség: Ragacsos rizs, édes mangóval

Még a télen elutaztunk a férjemmel Thaiföldre és amellett, hogy sokat kirándultunk, a kulináris élvezeteknek is szenteltünk időt. Sokat hallottam már ez előtt is a tradicionális thai ragacsos rizsről, így gondoltam mindenképpen kipróbálom. Szerencsére a bangkoki Nara étteremben volt is erre lehetőségem és egyből a szívem csücske lett ez a mennyei egzotikus finomság. Próbáljátok ki ti is!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Ragacsos rizs, édes mangóval

Hozzávalók:

  • 30 dkg apró szemű rizs
  • 1 db érett mangó
  • 3 dl sűrű kókusztej
  • 3 ek forró víz
  • 3 ek pálmacukor
  • 1 ek szőlőmagolaj

Elkészítés:

  1. Egy éjszakán át állni hagyjuk a vízben áztatott rizst, majd felhasználás előtt lecsepegtetjük és alufóliával bélelt, dupla falú gőzölő edénybe tesszük.
  2. Az edényt nagyjából 1,5 cm magasan felöntjük vízzel és 30 percig gőzöljük a rizst. Ha megfőtt, akkor kikent formába nyomkodjuk, és kihűtjük.
  3. A pálmacukrot a forró vízben feloldjuk. Pár percig még kevergetjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet is. Nem forraljuk már, csak felhevítjük.
  4. A ’’rizstortát’’ szeletekre vágjuk. A mangót meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük.
  5. Tálaláskor a tányér aljára kenünk egy keveset a pálmacukros kókusztejből, majd rátesszük a rizs szeletet és a tetejét is alaposan megöntözzük a szirupos kókusztejjel. Végül mangó szeletekkel tálaljuk, hozzáadunk egy kevés szőlőmagolajat, amelytől fényes bevonatot kap.

Tipp: Kör alakú tortaformát szoktam használni, amibe a rizst beleteszem, majd lehűtöm.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.