Recept

A legfinomabb olasz tésztatorta - Mindenki kedvence lesz!

Az olasz konyha az egyik kedvenceim közé tartozik. Nemrégiben egy húsos cannelloni-ra vágyott a család, gondoltam kicsit egyedibbé varázsolom a tálalással. Tortaformában készítettem el az ételt, amit a férjem és a fiaim is imádtak. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Tésztatorta olasz módra

Hozzávalók

  • olíva olaj
  • 500 g cannelloni tészta
  • 500 g mozzarella
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 0,5 l paradicsompüré
  • 1 db közepes méretű sárgarépa, reszelve
  • 1 db vöröshagyma, apróra kockázva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1,5 dl tejszín
  • 450 g Gouda sajt
  • 1 dl fehér bor
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és pirítsuk fehéredésig.

2. Amikor már ” kifehéredett” a hús, hozzáadjuk a sárgarépát és felöntjük borral, aminek elfőzzük az alkoholtartalmát.

3. Hozzáadjuk a paradicsom pürét és 45 percig főzzük. Ha szükséges, lehet hozzá még vizet adni. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, akár oregánóval. Amikor elkészült, öntsünk hozzá tejszínt és kevergessük még pár percig, hogy jobban besűrűsödjön.

4. Miután elkészült, hagyjuk hűlni.

5. Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.

6. Forrásban lévő vízben főzzük a tésztát félkeményre, hogy megőrizze a tartását. Hagyjuk lecsöpögni.

7. Olívaolajjal kenjük ki egy kapcsos tortaforma oldalát. A forma alját béleljük ki sütőpapírral. Állítsuk bele a tésztákat.

8. Helyezzük a tortaformát sütőpapírral kibélelt tepsibe.

9. Öntsük rá a szószt, majd szórjuk meg mozzarellával.

10. Fedjük le alufóliával, vigyázva, hogy ne érjen a sajthoz. 30 percig süssük a sütőben.

11. Távolítsuk el a fóliát és süssük, amíg aranybarnára sül a teteje, kb 30 percig.

12. Miután elkészült, hagyjuk hűlni min 15 percig, majd távolítsuk el a tortaformát.

13. Szeletelhetjük, mint egy tortát.

Lapozz a medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsom és a narancsos-áfonyás muffin receptjéért is!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.
Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.