Recept

Thaiföldi finomság: Ragacsos rizs, édes mangóval

Ragacsos, édes és krémes! Ha egy kis egzotikus finomságra vágytok próbáljátok ki ezt a kókusztejes ragacsos rizst, amit egyenesen Thaiföldről hoztam nektek!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Ragacsos rizs, édes mangóval - Hozzávalók:

  • 125 g rizs
  • 125 ml kókusztej
  • ¼ tk. só
  • 1,5 ek. cukor
  • 65 ml kókusztej
  • 1 csipet só
  • 1,5 tk. cukor
  • ½ tk. tápióka keményítő
  • 1 db érett mangó
  • 2 tk. pirított szezámmag

Elkészítés:

  1. A rizst legalább 1 órával felhasználás előtt áztassuk be hideg vízbe. Rizspárolóban 20 percen keresztül pároljuk.
  2. Amíg a rizs megpuhul, készítsük el a rizs szószt.
  3. Rizs szósz: Öntsünk egy serpenyőbe 125 ml kókusztejet, adjuk hozzá a cukrot, sót és alacsony lángon kevergessük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezt követően tegyük félre pihenni.
  4. Öntet: Egy másik serpenyőbe öntsünk 65 ml kókusztejet, másfél tk. cukrot, 1 csipet sót és ezt is kevergessük addig alacsony lángon, amíg a cukor fel nem oldódik. Egy kisebb edényben oldjuk fel a tápiókakeményítőt kevés vízben úgy, hogy egy tésztaszerű állagot kapjunk, majd öntsük hozzá a szószhoz és keverjük csomómentesre.
  5. Ha a rizs elkészült, tegyük egy edénybe és keverjük össze a rizsszósszal, de figyeljünk rá, hogy annyit adjunk a rizshez, amennyit felvesz. Nálam ez kb. a szósz ¾-e volt, de ez rizsfajtánként eltérő lehet. Inkább adagoljuk apránként és hagyjuk, hogy a rizsnek legyen ideje felvenni a szószt, ez lehet akár 10-15 perc is. Ennél a szakasznál egy szárazabb, de ragacsos rizsmasszát kell kapjunk.
  6. A mangót szeleteljük fel, kanalazzunk mellé a rizsből kis adagokat, locsoljuk meg az öntettel, majd szórjuk meg pirított szezámmaggal.

Még két különleges fogásért kattints a következő oldalra!

Fotó: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.