Paglia e fieno: Házi széna-szalma tészta, gorgonzolás sajtmártással

Mókás neve van ennek a finom ételnek: széna-szalma tészta, gorgonzolás sajtmártással. Igazi ízbomba az olasz konyha kevelőinek. Buon Appetito!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Házi széna-szalma tészta, gorgonzolás sajtmártással
Hozzávalók:
- ½ kg szemolina liszt
- ½ kg liszt
- 15 dkg bébispenót
- 8 tojás
- olívaolaj
- só
- 30 dkg gorgonzola sajt
- 2-3 dl tejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- friss zsálya
- friss petrezselyem
- friss mentalevél
Elkészítés:
- A tésztához egy tálban alaposan eldolgozzuk a lisztet a tojásokkal, kevés olívaolajjal és sóval. Ezután kézzel átgyúrjuk és kettéosztjuk.
- A spenótot kevés olívaolajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk, majd lepürésítjük. A tészta egyik felével egybegyúrjuk. A tésztákat hűtőben pihentetjük min.30 percig.
- Ezután egy tésztagép segítségével a tésztákat kinyújtjuk, párszor átlapoljuk és szélesmetélt formára felszeleteljük. Egy lisztezett tepsiben tároljuk, amíg kifőzzük.
- A szószhoz a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot és addig melegítjük, amíg felolvad. Közben reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót, adunk hozzá apróra vágott zsályát, mentát és egyet forralunk rajta.
- A tésztát úgy főzzük ki, hogy egyszerre készüljön el a szósszal, majd leszűrjük és egybeforgatjuk. Friss petrezselyemmel és reszelt szerecsendióval tálaljuk.
























