Recept

Spanyol rizses hús gazdagon - Paella

Aki járt már Spanyolországban biztosan találkozott ezzel a nagyon finom autentikus étellel. Most egyenesen Mallorcáról hoztam el nektek ezt a receptet. Próbáljátok ki bátran, nem fogtok csalódni!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Paella

Hozzávalók:

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
  • 4 db királyrák
  • 200 g tintahal, megtisztítva, karikákra vágva
  • 300 g kagyló
  • 1 fej hagyma, apróra vágva
  • 200 g csirkecomb filè, kockákra vágva
  • 200 g sertéshús, kockákra vàgva
  • 20 g piros paprika
  • 300 g rizs, kerekszemű
  • 9 dl hal alaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek petrezselyem, összevágva
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 db paradicsom
  • sáfrány
  • olíva olaj

Elkészítés:

  1. Egy lábasban, sós vízben főzzük meg a megtisztított kagylókat.
  2. Egy ’paella’ serpenyőben süssük meg a királyrákokat olíva olajban, amíg enyhén megbarnulnak. Tegyük ki egy tányérra és tegyük félre.
  3. Ismételjük meg a fentieket a csirkével és a sertéssel is.
  4. Készítsük el a zöldségalapot. A lereszelt paradicsomot, hagymát, fokhagymát, lassú tűzön ugyanebben a serpenyőben, kevés olívaolajjal, karamellizáljuk. Hozzátesszük a tintahalat és a paradicsompürét. Kb. 6 percig sütjük mèg. Tegyük hozzá a pirospaprikát és süssük még 2 percig.
  5. Adjuk hozzá a húst és a rizst és addig pároljuk, amíg a rizs aranyszínű lesz. Ízesítsük sóval és sáfránnyal.
  6. Forraljuk föl a hal alaplevet és adjuk a rizshez. Mostantól nem szabad a rizshez nyúlni!
  7. 20 perc múlva adjuk hozzá a rákot és a kagylót dekoratívan elhelyezve. Hagyjuk még 5 percig főni, majd vegyük le a főzőlapról.
  8. Tálalás előtt 3 percig hagyjuk hűlni. Durvára vágott petrezselymet szórjunk a tetejére.

Lapozz még 2 receptért Marton Addrienntől!

Oldalak

Recept
Utazás
Visszatérnek a didergős napok: egyre többször számíthatunk majd fagyközeli hőmérsékletre, miközben a látási viszonyok sem lesznek épp kedvezőek, és a csapadékhajlam is megnövekszik.
Babára vágyva
A Babára Vágyva 12. epizódja ismét a férfi oldallal foglalkozik. A vendég ezúttal hazánk egyik legnevesebb és legelismertebb andrológiai szakembere Dr. Kopa Zsolt, aki egyben az Európai Andrológiai...
Lifestyle
Lifestyle
Mutatjuk az öt legtipikusabb jelet, amelyből kiderül, te is érintett voltál-e.
Home&Design
Az ünnepi hangulat nemcsak a fán múlik: a karácsonyi teríték az egész estét meghatározza. Mutatjuk a legszebb, leginspirálóbb megoldásokat.
Lifestyle
A karácsony minden gyerek számára maga a megtestesült varázslat: csillogás, ajándékok, illatok és közös élmények. A készülődés forgatagában azonban érdemes pár dologra figyelni, hiszen az otthonunk...