Perecet tessék! Ellenállhatatlan sajtos és napraforgómagos változatban
Erre a hétre is hoztam nektek egy szuper finomságot, ami a szurkolók kedvence is lehet, legyen szó bármilyen sporteseményről. A sajtos és napraforgómagos perec tökéletes nassolnivaló az izgalmak közepette. Készítsétek el ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sajtos és napraforgómagos perec
Hozzávalók:
Tészta:
- 600 g búzaliszt
- 1,5 ek méz
- 70 g vaj, olvasztva
- 200 ml tej
- 200 ml víz
- 2,5 ek tejföl
- 20 g élesztő (friss)
- 4 tk só
Feltét:
- 1 egész tojás
- 1 ek tejföl
- só
- 90 g sajt, reszelve
- 1/2 tk pirospaprika
- hántolt napraforgómag
Elkészítés:
- A folyadékokat egybeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és felfuttatjuk benne az élesztőt. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az élesztővel és 1 órán át kelesztjük meleg helyen.
- A megkelt tésztát 9 részre osztjuk, hengert formálunk belőlük, majd kialakítjuk a pereceket.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a tetejüket tejföllel elkevert tojással. Letakarva 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A pereceket a pihentetés után megszórjuk pirospaprikával összekevert reszelt sajttal, napraforgómaggal és 180 fokon 20 percig aranybarnára sütjük.